Насловна Политика „Здраво Беране“: Роштиљско поимање здравља и морала од стране ДПС-а

„Здраво Беране“: Роштиљско поимање здравља и морала од стране ДПС-а

1
ПОДИЈЕЛИ
Беране

У коалицији „Здраво Беране” су примијетили да се у последње вријеме у својим саопштењима које потписује Општински одбор ДПС-а све више користи термин „нездрави”. Не можемо а да се не запитамо да ли ДПС сматра да је 8.271 грађанин нездрав односно, да сви који су гласали Коалицију болују од неке болести, саопштено је данас из коалиције „Здраво Беране“.

„Пошто се берански ДПС увелико бави болестима Беранаца и то искључиво оних који нису гласачи ове партије вријеђајући достојанство грађана давајући им епитете ‘нездрави и болесни’ питамо дотичну господу да ли су у својим редовима дијагностификовали болест звану ‘Непријављивање имовине’,“ нагласили су из коалиције и истакли:

„Нека дотична господа објасне како оправдавају поступак бившег министра здравља који не пријављује зараду стечену по основу хонорара зарађених држањем наставе на Високој медицинској школи у Беранама неиспунивши своју законску обавезу.

Наравно није он једини функционер који избегава обавезу пријављивања имовине. Списак је дугачак оних који своје енормно богатство, стечено преко ноћи, не приказују, почев од самог врха па до локалних послушника и пуких извршитеља врхушке ДПС-а,“ нагласили су из коалиције „Здраво Беране и додали:

„Познато је да многи директори одборници и остали функционери беранског ДПС-а осим ових врше и функције у управним одборима, борду директора и самим тимм се налазе у конфликту интереса који је законом недопустив. Међутим то за њих не представља проблем јер ионако законе не поштују.“

О моралу нисте компетентни да причате

„Осим сто смо ‘нездрави’ нас 8.271 по даљим епитетима ове ДПС дружине ми смо још и ‘неморални’. Услед недостатка било којег аргумента којим би оптужили беранску власт да не чини ништа добро за своје грађане,из редова ДПС-а причају о моралу.
О моралу као облику друштвене свијести ви сте најмање компетентни да причате,“ поручили су из коалиције и додали:

„Подсјећања ради, било би морално да објасните грађанима како сте дали стан који је био у власниству Општине, као компензацију за цех који сте направили у једном градском ресторану. Пошто сте направили рачун за јело и пиће у износу од 10,000 евра у истом ресторану уз богату трпезу сте донијели одлуку да тај дуг не платите сопственим новцем већ да пребијете станом без икаквог законског основа. Ако ову суму прерацунамо у колицину ћевапа које сте појели испада да сте појели близу 30.000 цевапа и свео то платили станом. Што је много много је. Вољели би да нам објасните да ли је овај поступак здрав и моралан.“

Они су напоменули да би вољели да им из ДПС-а објасне зашто су житељима појединих села узимали новац за насипање путева.

„Када сте неколико дана пред изборе наводно насипали путеве ишли сте од куће до куће и људима узимали 50 евра по домаћинству и притом су морали давати обећање да ће гласати ДПС, у противном пут поред њихових имања и кућа неће бити насут. Да ли сте мишљења да је и овај поступак здрав и моралан,“ упитали су из „Здравих Берана“ и истакли:

„Да ли је морално и здраво отимање 200.000 евра за изградњу станова пензионерима, који су вашом кривицом остали у позним годинама без крова над главом? Је ли здраво и морално оставити опустошену општинску касу?

Ово су само неки од мора примјера вашег поимања здравог и моралног. Ми вас нећемо вријеђати нити вас називати болесницима и неморалнима, наш ниво свијести је изузетно висок и не употребљавамо ријечи које нам не доликују, а нека они који своје грађане називају ‘нездравим’ размисле какав утисак остављају и кроз своја (не)дјела дефинишу појмове ‘нездраво’ и ‘неморално’.“

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here