Насловна Издвојено Задруга и парови

Задруга и парови

0
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Саша Др. Ђуровић

Извјесна ДПС посланица Николић јуче на Цетињу, у столици црногорској, рече да сви узму партијску књижицу ДПС-а, ако већ имају проблем са запослењем, то је ионако најбоља партија. Или прецизније: „Николић је, на дебати уочи локалних избора на Цетињу поручила да се у општини Цетиње, гдје је на власти ДПС, људи примају само на основу стручности али да, ако је партијска књижица сметња, људи могу узети књижицу ДПС-а јер је то најбоља партија. И ријешили смо проблем…“

Другарице посланице! Веље глупости краљице, ту проблем тек почиње! Ако сама не знаш, а нема никог да ти каже у проблему си плус. Па добро лептејебо! Колико вас је то ненормалних у тој задрузи? Ууупс, удрузи? Колико је „парова“ опште је познато. Има ли иког да вам каже: „Ало, будале, јесте ли нормални ви?! Шта то лапрдате?!“ А онда да вас шутне ногом у гузицу! Изгледа да нема… Другарица посланица је флагрантно ставила на знање, глупошћу својом, једну чињеницу која стоји има томе long time, а то је да комунистичка партија ДПС врви од другарица црвених. Од њихове „памети“ се просто не може опстат. Читаву лепезу, палету производа, како би то медиокритетски рекао какав трговац „redhead памети“ посједује ДПС.

И нека их, нек се множе, мааааааашала! Да се запошљаваУ ан гро. Машала. И вочиће зекоње нек запошљаваУ, мааааааааашала. Да се запошљаваУ ан гро. Машала. И вочиће зекоње нек запошљаваУ, мааааааааашала.

Предаваше ми матетамитку у неки земан неки Ацо Томановић, бијаше тад већ стар човјек, кретао се уз помоћ штапа, дјед, али бијаше јако духовит, и онда, кад некакав дудук појма немаше из математике, Ацо га, испраћајући га од табле према клупи, „поздрави“ следећим ријечима: „Ај’ на мјесто ка’ вочић и ево ти један кочић.“ Могуће да је било сурово, ал’ је то просто била реалност. Као што је сад реалност да је много вочића и других којима фали кочић јер тако непривезани свашта лупетају. Налик животињским врстама (насртљивост, удвориштво, користољубље, агресија, безобразлук, неваспитање, тупост) упошљено у државним иснтитуцијама по партијској припадности. А није их мало ни у дипломатији, тамо ђе је неопходно да нема вочића. Нити биволица. Ево смо свједоци да и неки носиоци законодавне власти не знаУ падеже, брука и срамота. Јесте плеоназам, ал’ заслужује да се понови, дакле и брука и срамота.

Наравно, очекује се с правом да другарица посланица, жена-мајка-краљица, другарица Николић, у маниру турбо фолк пјесме аванзује до неслућених висина у партији јер је то пракса. Да буде ДПС Цеца! Или макар Карлеуша ДПС! После овакве изјаве заслужила је астрономски тираж! Само хвали господааара, партију, врхушку партије, режим и не брини. Мјесто амбасадора, макар, ти не гине. А и вочић Зекоња приде, „кад иде јуне нек иде и уже“ вели једна пословица. СрБска. Па се онда тако стручни и способни, и припадајући, тако раздрагани, таквој једној партији, најбољој како вели другарица посланица дпс, онда се они тако узимаУ измедју себе. УзимаУ се управо како и заслужују. Па се узимаУ тако да таквих примјера нема ни у литератури. Нпр. месарева кћер се уда за министровог сина, или обрнуто. Немам ја ништа ни против месара ни других еснафлија. Занат је златан, ал’ је просто неприродно, осим у системима ђе се апсолутно не зна за ред, да се узимаУ антиподи. Још је и Шекспир лијепо рекао на једном мјесту, по питању љубави, брака и сл. да је природно „да се сличном слична жена дода“. Е у Црној Гори је проблем што нема велике разлике између месара и министра. Сличних су интелектуалних потенцијала, мисаони ресурси су им јако блиски, као и референце. Мада, месар боље транжира месо, али зато министар боље ОБНАША продавање магле, и мајстор је у удвориштву, и слушању господааааааааааааара. И умјесто да се лијепо, самољубиво, јер давно сам још рекао шта је Бугајски рекао о том како се Америка односи према „пријатељима“ кад их искористи, дакле умјесто да се бавим професорицом Радмилом Милентијевић која читав живот живи у Америци предајући на тамошњим универзитетима, а која ми потпуно даје за право па ме цитира „са Америком је најбоље немати никаквог посла“ мислећи на политичку констелацију, мене некаква ДПС активисткиња, глупошћу својом „натјера“ да се осврнем на идиотизме, незнавенике, фукарлук, и да заиста опет, питам – да ли има неко нормалан да каже тим будалама, ма може и на црногорском, дакле, да им „рече“: „Знате ли ви што зборите, Бог вас не убио?!“

До тад, у ред по партијску књижицу ДПС-а. Кад су најбољи већ. Ако мислите љеба јес’ јер другачије посла нема, лијепо рече другарица посланица. Жена, мајка, краљица. Живите у демократији ђе је главна референца за посао партијска припадност. Ако већ немате у власт каквога вочића Зекоњу. Маааааааааашала.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here