Насловна Политика Вучић признао да Запад уцјењује Србију

Вучић признао да Запад уцјењује Србију

2

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је у Софији да је добио план који су западне земље припремиле као предлог за рјешавање косовског проблема.

Како истиче репортер Б 92, Вучић је то први пут јавно рекао, после неколико дана медијских спекулација о томе да „Запад пријети и уцјењује њега и Србију.“

Србији и мени нико не пријети. Већ пет година постоји притисак на Србију јер Запад жели независност Косова. То ми не желимо. Да ли нас то обавезује? Не. Да ли нам је лагодна позиција? Не. Да сам добио ишта што може да одговара српској јавности ја бих изашао пред људе, али сам добио само назнаке“, рекао је Вучић.

Како је прецизирао, „имамо одређени план, али са одређеним детаљима нисам задовољан“.

„Ми тражимо компромисно рјешење и да се уваже интереси Срба на Косову, али и интереси Републике Србије“, рекао је Вучић.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 5
  0

  Ako ne znaš što da činiš – pitaj Španca!
  ( stara španska poslovica )
  Ako znaš što ti je da radiš – pitaj savjest!
  ( svačija, samo nije njegova )

 2. 0
  2

  Kakav crni plan ,dobio je naredjenje.U slucaju da odbije ,sledi propast i Vucica i Srbije.Pa zato je i postavljen,dok bratju Ruse ne zanima.Sankcije i propast nebeskog naroda,ako ne prizna Kosovo ,a Srbijica ce prestati da siri svoje robovlasnicke aspiracije prema okolnim zemljicama.U svakom slucaju Kosovo je nezavisno,i da je obrnuta spoljno politicka situacija.Kakav zso,pa da imaju jos jednu republiku srpsku.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here