Насловна Друштво Три месеца од убиства Ивановића, графити у Митровици 

Три месеца од убиства Ивановића, графити у Митровици 

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: скреенсхот

Прошло је три месеца од убиства лидера Грађанске иницијативе “Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића.

У Косовској Митровици су на неким зградама осванули графити са ликом Ивановића, као нека врста опомене тужилаштву које још нема осумњиченог за његово убиство.

Ивановић је убијен 16. јануара испред седишта своје странке у Косовској Митровици. Сахрањен је у Београду, а кривци још нису пронађени.

Грађанска инцијатива СДП такође је подсетила да је прошло три месеца од убиста њиховог лидера Оливера Ивановића, као и да истрага још увек није дала никакве резултате.

Они су саопштили да свакодневно питају надлежне „ко је убио Оливера Ивановића, али да одговора нема, и да нема ни осумњичених, ни притворених“.

„Случај Ивановић’ преузело је Специјално тужилаштво Косова, одакле процури понекад само да се ‘интензивно’ ради на решавању убиства Оливера Ивановића. А шта се то ради кад резултата нема, рекли бисмо ништа“, наведено је у саопштењу.

Та грађанска иницијатива ће од сутра започети акцију потписивања петиције да пешачка зона или Улица Сутјеска, у којој је убијен Ивановић, добије његово име.

„После неуспелих покушаја да у Скупштини општине покренемо питање безбедности и иницијативу да улица у којој је убијен носи име Оливер Ивановић, одлучили смо да од сутра започнемо акцију потписивања петиције“, наведено је у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here