Насловна Политика СНП: ДПС-ово обећање лудом радовање

СНП: ДПС-ово обећање лудом радовање

1
ПОДИЈЕЛИ

„Уочи сваких избора сјати се у Мојковац ДПС екипа предвођена високим државним чиновницима, поријеклом из овог града, да убјеђују грађане Мојковца коме треба дати глас. Обећања су им увијек иста, од отварања фабрика, запошљавања младих људи, отворања ски центара, до свеопштег благостања. У стварности, запосли се неки појединац који је у сродству са ДПС врхушком у неком од државних предузећа а то је најминималније од обећаног“, казали су у саопштењу ОО СНП Мојковац.

Они су нагласили да они који су се запослили, па макар и на одређено вријеме, задовољни су, али много је оних који нису успјели у том науму, а којима обећавају да ће их запослити уочи неких следећих избора.

„Неколико дана пред локалне изборе у Мојковцу прошле године, појавиле су се нове новчанице, углавном од 50 еура, што би наш народ рекао “као испод чекића”, и настао је проблем у продавницама јер трговци нису имали ситних пара да враћају кусур. Вратило се и нешто вересије у продавницама, платила се струја и друге обавезе. Сви гласају ДПС и у недељу вече славе јер су остварили побједу, истакли су из СНП-а.

Већ у понедељак, јутро након избора, слиједи отрежњење.

„Понедељак је дан отрежњења, схвате сви гдје живе и како преживљају, али не знају шта ће даље. Посла нема, прихода нема, од чега ће да се живи, како да се школују дјеца, да се плате обавезе. Једни се кају што су гласали ДПС, други се заклињу да ће гласати док су живи ДПС, а у суштини су незадовољни и једни и други. Отрежњење им тешко пада, јер схвате да живе у малом граду који одумире и у којем нема перспективе за живот. Све фабрике су уништене, нема чак ни наде да би мојковачка реалност могла да се промијени, указују из СНП-а.

Мојковац је град пензионера, млади бјеже главом без обзира

„Ко је год могао, побјегао је из Мојковца, а нарочито млади људи јер овдје нема посла, нити нормалног живота за њих. Мојковац је град пензионера којих има више од запослених, и да није њих не би било живота у њему. Они издржавају своју дјецу и дјецу своје дјеце. Почев од 2006. године, мојковачка општина има негативан природни прираштај а број становника се стално смањује и за десет година, а можда и прије, Мојковац ће бити мјесна заједница“, истакли су из СНП-а..

Избори се примичу а да ли ће бити све исто народ се пита.

„Приближавају се предсједнички избори у Црној Гори и убрзо ће опет почети да се примјењује исти сценарио. Неко ће се запослити, некоме ће се насути пут испред куће, неки ће добити социјално, неки туђу његу и помоћ, неко новчану помоћ од Општине, неко новчану помоћ од Центара за социјални рад и све тако у круг. Замислимо се мало“, нагласили су из СНП-а.

Они су упитали да ли се живот живи од избора до избора или нам треба нормалан живот да сви радно способни раде и да живе од свога рада, а не да их издржавају родитељи и да су зависни од милостиње партијских активиста?

„Предсједнички избори су прилика да се нешто промијени, да побиједи заједнички кандидат опозиције и да после тога кренемо у промјене на локалним изборима. Беране су доказ да се то може“, закључује су у саопштењу.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Шта раде ови из СНП ово је нечувено.Умјесто да подрже Бојанића и помогну му у кампањи .Они млате празну сламу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here