Насловна Колумне Славкова истина

Славкова истина

3
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Сибин

У тренуцима када се планетарни мир заиста довео у питање (јутрос када смо се обрели у новом Хладном рату), будући да је Америка ништа друго до оружје смрти у рукама Јевреја и Британаца (у данима када на Орловом кршу он пентра квази интелектуалну елиту како би укруг разматрали „унеколико старо/ново питање“ (прев. Сибин) новоцрногорског идентитета и његовог поспјешивања), моја маленкост, ето, по ко зна који пут изиграва будисту у покушају бјежећи од сурове истине која најављује скорашњу Апокалипсу (а, опет, Апокалипса би требало да буде догађај који растерећује и радује), препушта се литерарном сањарењу и машта каква ће то бити Славкова књига, која ће, како се обавјештавамо, свјетлост дана угледати првог предстојећег понедељка, у коме ћемо имати ту част да, коначно, откријемо Славкову истину, у режији њега самог као мултимедијалног умјетника који је, истовремено, медијски милк-шејк, етц.

Наравно, то је Еуросонг плетеница, нахијски денсер, маде ин Монтенегро вртигуз. Због свега тога, ама немам ништа против реченога; искључиво ме и једино интересује његова страна истине, дакле, која је производ једног наступа на Еуросонгу, гдје – ако се не варам – не бијаше најбоље прихваћен.
Океј, шта тек да очекујемо од Вање Р. и сонга „Иње“ коју ће `одславујити` на „црногорском језику?“ Можда исповијест на марамици у форми слободног стиха натопљеног лирским вапајима?!

Ево их, дакле, избори, и ове ДПС тумачи у пароли – бити или не бити. Да, ко? Ситан интересџија или слободан грађанин?
Али, ближи се и понедељак, када ће у продају бити пуштена Славкова истина у наслову „Моја истина.“ Звучи ауторитативно, у најмању руку ни да се ради о Черчиловим мемоарима.

(Мир у свијету, живио новоцрногорски идентитет, и успјех најављеној књизи… то је све што имамо од овог Господњег викенда. Па, и то је преко главе!)

3 КОМЕНТАРИ

 1. 5
  1

  Nije lako iz Bjelopavlica doci u Boku zajpurenih usta, punih cetnistav i plana odabira zrtava za klanje, pa kada se za to niko nije nasao preslo se na drugu fazu u
  konvertita bilo to izrazenog u lokalpatriotu -Bokelja do nacionalnog Crnogorca i kriticata „vlasti “ do te mjere da je sve lose samo je vlast dobra,narocito ako se redovno dobija apanaza i ceka prelaz u novu vjeru ,iako je sam po sebi vjera, za kuj kaze on da je vrera, on i njih nekolicinja.
  Sve je to moguce u jednom ovakvom provizorijumu koji se igra demokartije,u drzavi u kojoj i bic i novcanik ,drzi jedan te isti covjek,kome se sluzi i ljube skuti do izenmoglosti.
  Takav jedna kaze da je ugrozen ,jer nacija i vjera koju je on izmislio je ugozena,vjerovatno pstoji kasa za izbjeglice i ugrozena lica iz koje se daje novac namijenje ovakvima kao on .Izbjeglicama je mjesto u kampovima a ovim likovima u santorijima izolovanim od naroda!

 2. 1
  15

  Novocrnogorski nije novi identitet,prije ce to biti novosrpski od svestosavaca i Vizantijaca,tako da mali ,smanji malo dozivljaj.Inace, dosta promucuran i vrckav ovaj kolumnista.

 3. 9
  1

  E, baš ćeš ti du mu rečeš!
  … Da ga ono pohvali!?
  Čeketalom, kako ono zna svu “ tajnu “ nauku. Studiralo pored ovaca, pa ga kukavca zaboljela glava.
  Sve je pobrkalo!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here