Насловна Политика Шешељ: Осудити напад на Сирију која је 1999. године осудила агресију на...

Шешељ: Осудити напад на Сирију која је 1999. године осудила агресију на СРЈ

3
ПОДИЈЕЛИ

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ сматра да је Србија морала да се опредијели и осуди ваздушне нападе на Сирију и сиријски народ, који су осудили агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године.

Шешељ је указао да је народ Сирије увијек био пријатељски са српским народом и да зато Србија мора бити солидарна са њима.

Он је поручио да СРС срдачно честита сиријском народу и предсједнику Башару ел Асаду на „великој побједи против агресорских западних сила – САД, Велике Британије и Француске“.

„Западњачке силе су претиле, па мољакале да бар мало спасе образ. Унапред су најавиле где ће да истресу своје ракете, а ниједна није погодила циљ. Порушено је неколико зграда, нико није убијен и ниједно складиште хемијског оружја нису уништили, јер га није ни било“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије.

Према његовим ријечима, велики успјех сиријске војске је то што је оборила 71 од укупно 105 крстарећих ракета.

„На снимцима се видело како те ракете експлодирају у ваздуху. Да ли је било 71 или 65 није битно, али више од пола их је оборено старим совјетским наоружањем“, рекао је Шешељ и додао да је добро што није било „жестоког узвраћања ни од Руса ни од Сиријаца“.

„Треба упозорити западне силе да се више не играју са таквим стварима. Амерички зуби су напокон поломљени, Америка нигде не може ефективну војну интервенцију да изведе ако јој се супротстављају Русија или Кина. Претили су око Северне Кореје, па одустали, онда су претили око Сирије, па одустали“, навео је Шешељ.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 8
  0

  Битна разлика између нас и већине арапских народа се огледа у томе да они ипак држе до части. И то не само Арапи, већ и ови „азијскији“. Србија није гласала у корист Сјеверне Кореје у УН јер „тај глас не би ништа значио Кореји, а шкодио би у односима са тзв. западом“ , иако је та иста Сјеверна Кореја гласала против резолуције о Сребреници и својим гласом директно помогла Србији. Кад наш народ схвати да су поштење, част и достојанство нешто што нема цијену, онда ће све да нам буде боље, нећемо се разбијати по вјерама, дијалектима и лажним државицама. Сиријци су часни, достојанствени и поштени, због тога су нас подржали ’99. А код нас у народу нема довољно процената (можда нема чак ни 1%) здравог ткива из којег би се временом развио и његова осјећај части, достојанства и поштења. Стога сматрам да Сирија неће ни на који начин бити подржана од стране Републике Србије. Ипак, онај мали број исправних може макар да се помоли за Сирију. Да ли ће то помоћи? Одмоћи сигурно неће.

 2. 3
  0

  … Da pođemo u crkvu i svijeću zapalimo, kako ništa drugo ne možemo!
  Ako što i možemo, možemo da se stidimo, onoliko koliko smo ljudi!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here