Насловна Насловна Русија: Хашки суд примјер дволичности, без казни за варварске злочине над Србима

Русија: Хашки суд примјер дволичности, без казни за варварске злочине над Србима

1

Русија је у Савјету безбједности УН оцијенила да је Хашки трибуналдискредитовао цијелу идеју међународне правде„.

На сједници о последњем извештају о раду Трибунала, руски амбасадор рекао је да је тај суд примењивао „двоструке аршине“ у свом раду, јер нико није осуђен за „варварске“ злочине над Србима.

Русија је оценила да је Трибунал „поткопао напоре“ да се у бившој Југославији „успостави мир постизањем правде“ тиме што су његове пресуде изазивале нове спорове међу државама и народима у региону.

„Трибунал ће остати забиљежен у историји као суд који је Војислава Шешеља држао 11 година у притвору“, казао је заступник Русије.

Према његовим ријечима, Трибунал није оптуженима пружао примјерену здравствену негу, све вријеме тврдећи супротно.

Руски амбасадор рекао је да је бивши предсједник Србије Слободан Милошевић 2006. умро у притвору, пошто је суд одбио да га пусти на лијечење у Русију.

Људи нијесу могли бити лечени у Русији, упркос нашим гаранцијама„, рекао је руски представник, алудирајући и на генерала Ратка Младића, кога Трибунал, такође, није пустио на лијечење у Русију.

Русија је подвукла и да самоубиство Слободана Праљка у судници Хашког трибунала прошле сриједе, доводи у питање безбједносне процедуре у том суду.

1 КОМЕНТАР

  1. 5
    0

    Nemoguće je služiti i politici i pravdi. Hag je tu jasan kao dan tj.crn kao noć po pitanju prava i pravde. Propali projekat. Mislili su da smo toliko glupi da progutamo njihove montaže za istinu!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here