Насловна Насловна Рама: Сањам уједињење свих Албанаца

Рама: Сањам уједињење свих Албанаца

16

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да сања о уједињењу свих Албанаца, али не у Великој Албанији, већ у Европској унији.

Рама је рекао да је његова уставна обавеза да штити све Албанце, али и додао да вјерује да Албанцима, гдје год да живе, никада није било боље него данас.

На Косову* сада имају своју државу. У Македонији су дио праве револуције у смислу промјене приступа према албанском језику и албанском народу. На југу Србије надам се да ће се њихови услови поправити и на основу чињенице да се Срби на Косову* третирају врло, врло добро и много, много боље, рекао је Рама.

 

На подсјећање новинара да је недавно наговијестио да би Албанија и Косово* једнога дана могли да имају заједничког лидера, Рама је казао да не жали због те изјаве, али да му је жао због реакција које је изазвала, јер није имао намјеру да даје “узнемиравајућу изјаву”.

-То је требало да буде имагинација, у веома посебним околностима десете годишњице независности Косова* и у обраћању парламенту Косова*, рекао је Рама.

16 КОМЕНТАРИ

  • 8
   0

   Metox,sve do Draca bese srBsko.Ipak ga postujem,voli svoj narod i drzavu.
   Ovaj nas nesretni Vucic kaze da na Kosovu nije sve srBsko,niko da ga pita sta to nije.
   Moramo nekad uciti i od svojih neprijatelja.

  • 1
   0

   … Jednom je jedan Arnaut tvrdo prispio, probudio družinu ranim jutrom, iz svega je glasa kojevitezao, buncao, vas sav u golu vodu!
   Jedva ga probudiše, trgoše od noćne more.
   Poslijen im pričao što je sanjao.
   Noć, planina šuma, prst se pred okom ne vidi, veli, tumarao, vrtio u krug. Niđe puta ni izlaza, a ja ti se grdno ustrašio, nije me i za drzgi, nego ne znam da li je Crnagor isprijed, ili iza mi leđa … Pašja sorta, dreq me atë!
   Stoput poginuo!
   Pa je poslijen ovu priču čuo Andrić i stavio je u svoju pripovjetku!
   Valaj, baš ne valja sanjati
   Srbe, svuđe Srbe, srpsko ono đe gođ da je, u bilo koju Planinu da je, pogotovu nije!!!

 1. 3
  12

  Edi Rama na celu svih pravoslavnih zemalja,veliki pravoslavac na celu Albanije,naslednik svih pravoslavnih predsjednika Albanije u poslednjih 30godina.Pravoslavlje u velikoj ekspanziji u Albaniji ,zahvaljujuci Taci i komp.,ruskim agentima.Zato neposlusno srblje povinujte se albanskom pravoslavlju i prihvatite velikog Koca Danaja,najveceg pravoslavnog mislioca,a ujedno i ujedinitelja svih Albanaca.Ne znam zasto Srbi ne priznaju da su naslednici velikog albanskog naroda i da se vrate korijenima.Slijedi velika albanska pravoslavna drzava koja ce se prostirati od egejskog i jadranskog mora do Peste i crnog mora.Ko god bude odbio da ucestvuje u istinskom pravoslavlju,bice kaznjen i od samog boga ,istinskog.Dakle ,priklonite se,ne budite izopsteni iz istinskog pravoslavlja.Svi predsjednici Albanije su pravoslavci,a Srbija uzima cak i katolike i ateiste za premijere,sramota.Zato i pobjedjuju.Na Kosovu ce se brinuti o pravoslavnim svetinjama.

  • 3
   0

   Video na jednom portalu nisam mogao da odolim…

   Vučić smrtno nastrada u prometnoj nesreći. Duša mu krene put neba i sretne se sa Svetim Petrom.
   – Dobro došao na nebesa, – reče Sveti Petar. – Videt ćemo hoćeš li otići u Raj ili Pakao.
   – Samo ti mene pusti u Raj, neće biti problema.
   – Pustio bih te, ali moram da se pridržavam procedure. Propis je takav da moraš proživeti jedan dan u Paklu, jedan dan u Raju. Posle toga ćeš sam odlučiti.
   – Dobro. – reče Vučić.
   Sveti Petar ga otprati do lifta koji se spuštao dole, dole, dole, sve do Pakla. Vrata lifta se otvore i Vučić se nađe usred pažljivo negovanog terena za golf. U blizini su bile klupske prostorije, a ispred njih veliki broj njegovih prijatelja i političara sa kojima je često sarađivao. Svi su bili razdragani i sretni, obučeni u lepa večernja odela. Prilazili su da ga pozdrave, oživljavajući uspomene na vremena kada su se zajedno družili na račun poreskih obveznika. Posle su uživali u jastogu i kavijaru i ispijanju šampanjca. No, dan je završio i svi su došli da ga isprate. Mahali su mu dok se lift polako penjao, penjao, i penjao naviše gde ga je čekao Sveti Petar i poslao u Raj. Sledeća 24 sata bio je u društvu veselih duša, premeštajući se sa oblaka na oblak, svirajući harfu i pevajući. I ovo vreme je brzo prošlo tako da se ponovo našao pred Svetim Petrom.
   – Dobro, proveo si jedan dan u Paklu i jedan dan u Raju. Sada izaberi svoju večnost.
   Vučić malo razmisli pa odgovori:
   – Raj nije loš, ali mislim da će mi bolje biti u Paklu.
   Sveti Petar ga bez reči otprati do lifta i pošalje dole, dole i dole, sve do Pakla. Vrata lifta se otvore i on se nađe usred zapuštene poljane prepune raznih otpadaka i smeća. U toj prljavštini video je svoje prijatelje kako sakupljaju otpad u crne vreće i čekaju da nešto siđe odozgo.
   – Ne razumem – zajeca on. – Preključe sam bio ovde, tu je bilo igralište za golf i klupske prostorije gde smo se gostili jastogom i kavijarom, pili šampanjac, igrali i bogovski zabavljali. Sada je tu pustinja prepuna otpadaka i prljavštine, a moji prijatelji izgledaju tako jadno. Što se to dogodilo?
   Đavo mu stavi ruku na rame, nasmeši se i pogleda ga ispod obrva, pa kaže:
   – Sinoć i preksinoć smo imali predizborne kampanje … A danas …danas si glasao.

 2. 3
  0

  „Ovce, budite se“, tipičan primjer dukljansko-montenegrinskog šoviniste koji sanja da živi u „velikoj Albaniji“ kao svaki kompleksaš i bijednik!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here