Насловна Политика Позив српским представницима да напусте институције БиХ

Позив српским представницима да напусте институције БиХ

2
ПОДИЈЕЛИ

Лидери странака владајуће већине у Републици Српској, СНСД-а Милорад Додик, ДНС-а Марко Павић и Социјалистичке партије Петар Ђокић позвали су српске представнике да без одлагања напусте институције БиХ и врате се на консултације у Републику Српску.

„Позивамо партије окупљене у Савезу за промене који чине власт у заједничким институцијама БиХ да без одлагања напусте институције БиХ и врате се на консултације у Републику Српску, где би са осталим партијама које су присутне у садашњем сазиву Народне скупштине РС постигле договор о заједничком одговору на претњу ратом која је јуче упућена из Сарајева“, наводи се у заједничком саопштењу.

Додаје се да је „изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, да би ратом решавао унутрашња политичка питања у БиХ, изазвала узнемирење не само у РС, већ и у целом региону“.

„Уље на ватру додало је и Изетбеговићево залагање за признавање ’лажне државе‘ Косово, што је угрозило напоре Србије да на Балкану буду очувани мир и стабилност као предуслов напретка свих. Сматрамо да напуштање заједничких институција БиХ није више питање вашег избора, већ ваше одговорности према РС која је јуче ’брутално нападнута‘“, наводе из СНСД-а, ДНС-а и СП-а, пренео је РТРС.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Zaigrace mecka i u CG sto se SANDZAKA tice . Erdogan je ojacao pa su BOSNJACI dobili vjetar u ledja da preijete , a tu je i Amerika da im priskoci u pomoc . Balkan je uvijek na vjetrometini nikad mira . Nadam se u BOGA i majku RUSIJU da nece pustit REPUBLIKU SRPSKU da strada .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here