Насловна Политика Подршка ДФ-у од ДСС-а: Режим осрамотио сваког грађанина који има црногорско држављанство...

Подршка ДФ-у од ДСС-а: Режим осрамотио сваког грађанина који има црногорско држављанство (ВИДЕО)

9
ПОДИЈЕЛИ

Демократском фронту данас су у Подгорици исказале колеге из Демократске странке Србије. У просторијама Фронта, овим поводом је организована прес-конференција, на којој су, поред чланова ДФ-а, говорили и предсједник ДСС-а Милош Јовановић и предсједник Политичког савјета истог политичког субјекта Милош Ковић.

Јовановић: О овом гротескном процесу говорићемо свима у Србији

Предсједник ДСС-а Милош Јовановић осудио је монтирани политички процес против Демократског Фронта инспирисан афером државни удар. У име ДСС-а и у своје лично име, Јовановић је исказао пуну подршку функционерима ДФ-а, али и свим другим невиним људима који су на удару Ђукановићевог Тужилаштва.

„Црногорски режим на овај начин жели да осрамоти сваког грађанина који има црногорско држављанство јер ово је срамота за једну државу, ово је увреда за интелигенцију сваког човека“, казао је он.

Јовановић је садржину монтираног судског процеса назвао комичном и гротескном, али и критиковао однос државе Србије према овом процесу, у којем нису поштеђени ни поједини српски држављани.

„Говорићемо о овоме у Србији, свуда, на сваком месту и у свакој прилици. А оваквих посета нашој браћи у Црној Гори биће још више“, истакао је Јовановић који се на старту прес-конференције захвалио Владимиру Божовићу што је прихватио да буде у Политичком савјету Демократске странке Србије.

Ковић: Србија више не сме да ћути о прогону Срба ван Србије

Предсједник Политичког савјета ДСС-а Милош Ковић осудио је „репресију“ државе Црне Горе над својим грађанима, а судски процес против Демократског фронта и држављана Србије назвао лакрдијом.

Ковић је поставио питање о улози појединих органа државе Србије у овој афери, али и акцентовао однос Србије према прогону и асимилацији Срба у Црној Гори од стране режима Мила Ђукановића.

„Више година траје прогон тврдоглавих Срба у Црној Гори, током којег се угрожавају њихова основна људска права. Црногорски режим то не ради самостално и за тако нешто има подршку структура из Европске уније и НАТО-а“, казао је он.

Ковић сматра да је то једна од окосница антируске хистерије у свијету, која се рефлектује и у Црној Гори.

Србија више не сме да ћути, Србија се не сме затворити у својим границама, не водећи бригу о дешавањима у региону и не водећи рачуна о прогону Срба ван Србије. Сва регонална политичка дешавања имају узрочно-последичну везу. Оно што се дешава у Македонији одражава се на Црну Гору, оно што се дешава у Албанији одражава се на Србију и тако редом. Ако Србија буде игнорисала своје Косово, то ће представљати ветар у леђа пројекту Велике Албаније који угрожава границе других држава, у првом реду Црне Горе.“

Ковић је повукао историјске паралеле актуелног тренутка са дешавањима пред почетак Првог светског рата, подсјећајући на „колашински процес“, “загребачки процес“ и друге процесе у којима су гоњени Срби широм Балкана. Ковић подсјећа и на исход свих тих прогона који се завршио, како је рекао: „великим тријумфом Срба“.

Владимир Божовић члан Политичког савјета ДСС

Захваљујући се на позиву за чланство у Политичком савјету ДСС-а и истичући част што се у њему налази, Владимир Божовић је у концизном и ефикасном излагању такође осудио монтирани процес.

„Поред свих негативности које карактеришу овај процес, посебно боде очи неписменост судства и тужилаштва, неписменост у елементарном и правничком смислу. Прогон Демократског фронта траје већ двије-три године и све што се дешава у току њега није лако схватљиво за људе који живе у 21. вијеку. Са овом врстом прогона више су упознати кроз литерарна искуства. Одбрана ДФ-а у овом случају није одбрана њихове политике и програма већ одбрана легитимности и отпора“, казао је он.

Божовић је поручио онима који ћуте на дешавања у овом процесу или можда „трљају руке“ да се не надају да ће их ово мимоићи, већ да сјутра може закуцати и на њихова врата јер је такав карактер оваквих режима.

Мандић: Прогон Срба је регионални проблем

Предсједник НСД Андрија Мандић захвалио се представницима Демократске странке Србије на подршци коју су исказали у борби Демократског фронта против монтираног процеса који води актуелни режим.

Истакао је важност изградње новог односа између НСД-а и ДСС-а који почива на старим и чврстим темељима.

Указао је на то да су акције режима које су се до сад водиле против Срба у Црној Гори, прошириле и на остале припраднике Демократског фронта, подсјећајући на процес који се води против лидера Покрета за промјене, Небојше Медојевића.

Постало је неприхватљиво да Црногорци који нису антисрби, буду у било каквом односу са Србима у Црној Гори„, казао је он, додајући да би медији требало да се позабаве овим проблемом, који није више само проблем Срба и ДФ-а већ је и регионални.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Zasto se desava progon srba u regionu?Vjerovatno zavjera CIA-e i gustera,jer znaju da su i Srbi ljudi.Svi nas mrze,,.A svi su od nas nastali.Dokaz -luzicki Srbi,kako oni tamo .Dok su oni rukama ,srba viljuskom boc.Cirilica je dokazano najsavrsenije pismo,pa Vinca je namjerno unistena od ustasokomunista.Mi smo odje starosjedioci od postanka,a albanci su dosli iz azije.Uspjesno smo odbranili Evropu od Turaka na Kosovu ,inace bi bila islamska.Nasa ,mila pravoslavna religija je najbolja izvorna vjera od svih,zato zele da nas unijate….

  • 0
   0

   Танјуг на латиници је Тањуг или Танјуг? Не знамо, остаје енигма… Толико о нашој ћирилици и латиници.

   • 0
    0

    Знамо још од самог оснивања Танјуга: то је скраћеница за Телеграфска агенција нове Југославије. Стога се нј не слива у њ. Исто је и у ријечима: инјекција, инјектив, конјугација, конјуктив, конјуктивитис, конјуктура итд. Све ово има у Правопису српскога језика у издању Матице стпске. А било је и у Правопису српскохрватског језика у издању Матице српске и Матице хрватске.

 2. 0
  0

  Niko vas ovce ne progoni. Sta pricas bre? Gornji clanak nema nikakve veze sa vama. Prema tome, ne obracaj paznju na nesto, sto nema veze sa vama. Pogresno si shvatio.

 3. 0
  0

  Ovo je mijesanje u unutrasnje stvari Crne Gore,tako ce to oni prenijeti na svojim mitinzima,a budite sigurni njihovo biracko tijelo ce to tako i shvata.
  Drzava Srbija nije nicim doprinijela da se montirani drzavni udar razjasni,i na optuzbe iz Podgorice nije odgovrila.
  Podrska je potreban ,ali samo navodim nacin kako oni vladaju.Markovic je naprvaio prvu posjetu u Srbiju,ovo iz Vladae Srbijer dolaze na sajam,nude nam neku kucu a Srbi da muce,nasi to objerucke prihvate ,i sta na karju, pojeo vuk magarca.
  Stanje je takvo kakvo jeste,medjutim bas u takvom stanju treba pokazati dozu dostojanstva,onu kucu koju nazvase SRPSKA,nebih otvarao dok je savez mafijasa iz Srbije i Crne Gore takav i skoro neraskidiv a sve u zajednic s Siptraim,u takvim okolnostima treba imati petlje i reci ,ne sada necemo.medjutoim toga kod nas nema,nasi ljudi se daju lako i kupiti i prevarit.
  Pitanje je kada ce neko od nasih pohitati da razgovarju o nekim planovima koje kuje Vuci i Irnej Bulovic,jer zaboga poslijed toliko pogibije od 1389 ,bas ce Bugojanac da ga oslobdi od SRBA znavijek!
  Zato uzdrzite se bar od tog cirkusa ucestvovanja u prodaji Kosova i Metohije Sciptrima,jer On je sve izdao i prodao,i svako ko mu pruzi ruku gori je od njega
  Treba smoci snage i napadnuti Vucica vise nego Djuknovica,nije to napad ni na Srbiju,a na SRPSTVO pogotovo,jer ga i skoro nema.tako cemo pomoci i Srbiji i sebi,ali moraju vjeciti preplaceni politicara na SRPSTVO biti na povrsini,pitamo se do kada?

 4. 0
  0

  Какво је ово накарадно закључивање?!
  Како може режим да осрамоти мене??!! И уопште узев, како може да осрамоти било кога часног и поштеног, без обзира на то чије држављанство посједује.

  Међутим, за похвалу је чињеница да су се Мандић енд цомп, оканили Вучића и окренули опозицији.
  Пошто им је Вучић избројао милионе за “Српску кућу“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here