Насловна Поглед Писмо апостола Петра из тамнице упућено Господу

Писмо апостола Петра из тамнице упућено Господу

0
ПОДИЈЕЛИ

Ђакон Иван Црногорчевић

У оковима лежим Господе због ријечи о Теби, забрањују нам ширити јеванђеље и истину народу који је Твоје пречисте руке приковао за крст. Безбожници и даље плету трнове вијенце онима који су се свим срцем приљубили уз Тебе , тамнице су постале симбол за Твоје ученике. Осјећа се миомирис твога присуства међу нама Господе, цјеливамо сваку стопу којом си ходио, записујемо сваку ријеч која је изашла из твојих пречистих уста, вијест о чудима која си чинио шире се по цијелој васељени.

Свједоци Твоје бескрајне љубави су сваки камен, цвијет, улица, путељак, брежуљак, море, језеро, слијепи, хроми, богаљи. Радосна свјетлост која је сијала са твога пречистог лица излила се на све оне које призивају свето име твоје. Пречисте руке које су грлиле, лијечиле и храниле сваког човјека који би се пожалио твојој свежалостивој милости и даље чине чуда преко твојих ученика. Твоја мати неуморно бди над твојим сада празним гробом, прича о твоме детињству и о твојој светој послушности. Походи она мјеста која си волио и гдје си боравио: Маслинску гору гдје си се Оцу молио, Јордан гдје си се крстио, Назарет гдје си се родио. Чува и даље поклоне од мудраца са Истока, чува јасле гдје си рођен и повоје са којима си био погребен. Вијест о теби се све више шири, вјерују и крштавају се у име Твоје. Твој љубљени апостол Јован често рони сузе за тобом као мало одојче за матером својом. Ја најмањи од ученика твојих, све чешће се сјећам гријехова својих и оне страшне ноћи кад се одрекох тебе и слагах да те не знам и да нисам један о твојих ученика. Твој благи а прекорни поглед урезао се у моје срце и моју мисао, пробио је камено срце моје из кога сада теку сузе када код чујем како пијетао зору најављује.

Сада када лежим у оковима овим жедан, уморан и гладан док хладноћа струји мојим тијелом утјеху ми пружаш ти Господе који си и сада близу мене и чуваш ме као зеницу ока свога. Ишао сам често крај мора Тиверијадскога гдје си нам се након своје смрти јавио и гдје су ме твоја пречиста уста питала Да ли те волим ?

 Твој глас Господе камен би растопио , звери би укротио, оне су слађе од меда и милозвучније од било које пјесме. Како и ко те не би волио ?
Стражари неуморно бдију надамном смењују се као годишња доба, ја се молим теби Владару свих и свега да и њих просветиш свјетлошћу твога Богопознања да и они упознају тебе истинитога Бога и Спаса нашега Исуса Христа. У том поспаше стражари , појави се анђео и отворише се врата тамнице….

11. јануар 2018. (27. децембар 2017.) године. 
Светих 14. 000 младенаца Витлејемских – Подгорица

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here