Насловна Мозаик Новак лако са Лајовићем!

Новак лако са Лајовићем!

0
ПОДИЈЕЛИ

Куриозитет овогодишњег мастерса у Монте Карлу представља меч првог кола у ком су се данас састала два српска тенисера: реконваленсцент Новак Ђоковић и српска тениска нада Душан Лајовић. Као што је српским навијачима познато, Ђоковић ове године у Монаку наступа као бивши шампион и некадашњи број један свјетског тениса, који од почетка године покушава да се врати у претходну форму, док је Лајовић до овог меча дошао као квалификант. 

Новаку никако не иде са повратком и опоравком, – имао је операцију лакта, мијењао тренере, – а изгубио је премијерне наступе на два америчка мастерса у Индијан Велсу и Мајамију. Његови навијачи очекују напредак у игри и резултатима, са преласком на шљаку, и додатним одмором који је настао уљед поменутих неуспјеха у Америци. На другој страни Лајовић игра у промјењивој форми, зна да намучи велике фаворите, а о некаквој српској солидарности у оваквом профи-мечу нема ни ријечи, па су сви очекивали занимљив тениски меч. Прилику да Лајовић просперира или да Новак, послије дуже времена побједи у неком важнијем мечу.

Међутим, меч је био све – само не занимљив! Душан је одиграо нестварно лоше, а Новак је дјеловао изузетно сигурно, што је довело до експресних 2:0 (6:0, 6:1) за Ђоковића! Ипак, права провјера за српског шампиона тек слиједи, јер ће побједник овог меча играти против Хрвата Борне Ћорића, који је ових дана у одличној форми. Дуел српског и хрватског тенисера на програму је прекосјутра.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here