Насловна Друштво Нове књиге Перивоја Поповића на ,,Свободијади“

Нове књиге Перивоја Поповића на ,,Свободијади“

0
ПОДИЈЕЛИ
Истакнути пјесник, прозаиста, драмски писац, књижевни критичар, едитор и публициста, Перивоје Поповић, у понедељак 16. октобра биће гост на трибини УКЦГ „Свободијада“, која се одржава у Никшићу, а вече ће почети у 19 часова, у сали Друштва црногорско-руског пријатељства „Свети Георгије“.
На овој трибини биће ријечи о три нове Поповићеве књиге поезије, прозе и есеја: Питања; свитање, Отворени круг патње и Неопетика сна, а о његовом новом стваралаштву говориће књижевници: Војислав Караџић, Радислав Гардашевић и уредница трибине, Милица Бакрач, док ће Поповић читати одабране одломке из својих књига.
Перивоје Поповић је до сада познат књижевној публици по значајним књижевним дјелима: „Камено небо“, „Коначишта“, „Проза“, „Медунске епистоле“, „Узори и савременици“, „Његошев сат“, „Памћења и појаве“, „Рудокопи пустињског пијеска“, „Бијела омча“, „Није било прољећа“, „Како ти кажеш“ и тд.
Перивоје Поповић је члан Управног одбора Удружења књижевника Црне Горе и члан редакције часописа Стварање. Добитник је престижне награде „Марко Миљанов“ као и других значајних друштвених и књижевних признања.
Перивоје Поповић живи и ствара у Подгорици.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here