Насловна Издвојено Најбољи одговор на изјаву Јасмине Никчевић је молитва за измучене душе окупљене...

Најбољи одговор на изјаву Јасмине Никчевић је молитва за измучене душе окупљене у Црногорском покрету

18

Јасмина Никчевић се успјешно прогласила параметром паланачке свијести, јер је та свијест управо мјера њених ријечи, које представљају супротност пристојном понашању и један сраман однос према Светом Василију, реаговао је Никола Горановић, предсједник Клуба младих Нове српске демократије Никшић.

Његово реаговање преносимо у цјелини

Занимљиво је да Црногорски покрет, чији је истакнути члан Неђељко Рудовић из коалиције за 21.вијек, не покреће питања одштете и накнаде према Аустрији и Мађарској, које су чиниле Аустро-Угарску монархију која је анектирала Краљевину Црну Гору 1916. године и спроводила најстрашнију тортуру према становницима наше земље до краја рата, већ ту надокнаду жели да тражи од Србије, вјероватно због чињенице што је војска Краљевине Србије 1918. године, због непостојања и распуштања војске Краљевине Црне Горе 1916. године, морала да ослобађа територију наше земље, чему је кључно допринијело пробијање Солунског фронта.

Заиста је необично да данас, 100 година касније, имамо отворене подржаваоце аустроугарских тиранина, попут Фрања Ферјанчића или Стјепана Саркотића, који желе да се ретроактивно разрачунају са онима који су читавом југословенском простору донијели слободу. 

У причи о Првом свјетском рату постоје само двије стране, она на којој су Аустро-Угарска и Њемачка и она на којој су силе савезнице међу којима је била и Краљевина Црна Гора до своје капитулације 1916.године. Није добра порука, износити неистине, да је Краљевину Црну Гору укинула Краљевина Србија, када знамо да је то учинила Аустро-Угарска која је прво окупирала, а после капитулације и распуштања војске и анектирала Црну Гору. Од 1916.године, краљ Никола нема ефективну државну власт јер нема ни војску нити територију и народ према коме важе Устав и Закони Краљевине Црне Горе а све то је последица Аустро-Угарске окупације и анексије Црне Горе, сличне оној која је учињена Босни и Херцеговини 1908.године, након срамног чина капитулације који ни Краљ Никола нити било ко од осталих органа у егзилу није оповргао или званично огласио ништавним. 

1918.године српски народ у Црној Гори је искористио, као и народи на осталим територијама Аустроугарске монархије која је престала да постоји, институт међународног права на самоопредељење народа, и тим путем одлучио да се простор Црне Горе присаједини Краљевини Србији и тако присаједињен ступи у нову југословенску државу. Исто то одлучило је и Народно вијеће Боке и Паштровића које прије рата нису биле у саставу Црне Горе. Битна ставка у том референтном моменту је та да Црна Гора, апсолутно већинском вољом свог народа, није обновила своју државност која је укинута 1916.године капитулацијом потписаном између званичних органа Аустроугарске и Краљевине Црне Горе, као што је важна и чињеница да је и сама Краљевина Србија ступањем у нову државу Срба, Хрвата и Словенаца угасила своју државност.

Важно је назначити и то да данашња држава Црна Гора јесте држава дисконтинуитета са Краљевином Црном Гором и да нема легални ни легитимни основ да тражи одштете које се односе на Краљевину Црну Гору, јер је данашња држава Црна Гора, држава која свој континуитет вуче из Јајца, када су установљене авнојевске републике. 

Оно што је посебно забрињавајуће јесу изјаве Јасмине Никчевић против најзначајнијег и најсвечанијег догађаја у Никшићу, литије посвећене Светом Василију Острошком, у којој на улице нашег града излази већина Никшићана, који том приликом заборављају на све разлике међу собом и у братској љубави славе свога заштитника.

Јасмина Никчевић се успјешно прогласила параметром паланачке свијести, јер је та свијест управо мјера њених ријечи, које представљају супротност пристојном понашању и један сраман однос према Светом Василију, према којем смо поштовање наслиједили од наших родитеља и предака. На овај непатворени фашизам који емитује Јасмина Никчевић, никшићка омладина ће и даље одговарати тако што ће једној од највећих и најсјајнијих литија у православљу присуствовати у највећем могућем броју, тако што ће у тим данима, али и током читаве године ићи на поклоњење Светом Василију Острошком у Острог, и молити се за измучене душе и умове људи који су се окупили у Црногорском покрету.

18 КОМЕНТАРИ

  • 7
   0

   Ipak je crnogorski pokret u pravu. Crnogorci su najugroženiji. Oni ni za što nemaju argumenata. Gaze ih i Bošnjaci i Albanci, ali je sva sreća da lmaju Srbe da na njima sve svoje jade i komplekse iskaljuju.

 1. 23
  1

  A ono su sve avetinje.Dzaba joj sto titula kad nema nista u glavu.I kako narod kaze,,Nema budale ko naucene,,tako i bude.Bravo Nikola,treba da reagujes na svako njihovo saopstenje i da branis Srpsku crkvu i Srpske svetitelje.Bravo.

 2. 22
  1

  Za razliku od proslog kluba mladih Nsd u Niksicu koji je bio potpuno inertan i robovao jednom zatvorenom klanu,ovo je renesansa i procvat Srpstva u Nuksicu.Odlican je Goranovic,odlican.

 3. 19
  0

  Cestitke i podrska.Najavite borbu u svakom segmentu i protiv Rudovica i Nikcevicke i Vucinica.Samo jako u pobjedu.Nova srpska demokratija se kroz ove mlade ljude vrace sebi i to je vazno.

 4. 16
  1

  Па сјајно дечко,онако како и очекујемо од тебе.Клуб младих Нове у Никшићу је низом својих акција од када је Горановић предсједник сачувао континуитет партије који су старији чланови и функционери урушили.Ред је да се овим младима то све препушти.Стари су или уморни од пораза или љути,првенствено на себе па на читав свијет и једна колективна пензија,без изузетака би била право решење.Напријед млади и храбри.

 5. 17
  0

  Управо си их погодио тамо ђе их највише боли и што упорно покушавају сакрити. Да, Црна Гора је нестала заслугом краља Николе,који је дао указ о полагању оружја,оставио владу на располагање окупатору и побјегао у Италију. Тим чином је предао право А&У да изврши анексију,а савезнике ослонодио обавезе да бране Ц.Гору.
  Управо тада и тако је Ц.Гора нестала 1916.г.,а не како фантазирају ови новоцрногорци,некаквом окипацијом од стране краљевине Србије 1918.г.

 6. 17
  0

  Konacno pogodak sa nekim mladim kadrom u Novoj srpskoj demokratiji.Bogu velikome hvala da sad imamo urbanog i pametnog momka koji je lijepo vaspitan a ne svadjalica i zavisnik od drustvenih mreza.Ovaj momak i momci koji rade sa njim a i djevojke,naravno ce dovesti nove clanove i doprinijeti rastu opadajuceg rejtinga partije koja je bila ponos Srba i najveca snaga naroda srpskog u Crnoj Gori a koju su krenuli da ruse sujetni i ilosi ljudi bez integriteta i uz pomoc DB-a.Ovi momci ce to zaustaviti.

 7. 18
  0

  NIKSIC SE MORA VRATITI SVOJIM KORIJENIMA A TO JE PRESTONICA STARE ERCEGOVINE !ZASITNIK MU JE STARI ERCEGOVAC ,SLAVA MU I MILOST !

 8. 10
  0

  Mladi Goranović je upotrijebio vrlo pristojni eufemizam govoreći o „izmučenim dušama okupljenim u Crnogorskom pokretu“, a zapravo se radi o demonizovanosti, odnosno đavoopsjednutosti!

 9. 7
  0

  Nedeljku i ostaloj njegovoj zviti ne treba pridavati nikakvu vaznost oni su nebitni ne trebaju nam vece ustase od njik samo vi nedeljkovu facu analizirajte on bi klao sve sto pocinje na s…fuj

 10. 6
  0

  Čak iako uzmemo u obzir da je „ovo“ kako pišu ovi u Crnogorskom pokretu zapravo „antipravopis“, ipak moramo primijetiti elementarnu nepismenost („zahtijevnom“)!

 11. 1
  13

  Тужно је кад овако млад човјек дозволи да га поједе окружење огрезло у слијепом слијеђењу традиције, религије, историје. Конзервативност и не допушта да се спозна актуелни моменат. Добро рече Никчевићка да нема ту пута у будућност.

 12. 5
  1

  Mladi umni Goranoviću, ne brigaj i ne troši se zbog zborenja Nikčevićke. Marginalno je njeno mišljenje o Crkvi i vjeri jer je ona i lično i porodično frustrirani bogoborac, antiteista i pobornik filozofije ništavila.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here