Насловна Поглед Мрдак: Мојковац, град у којем Јанко Вукотић и данас има своју војску

Мрдак: Мојковац, град у којем Јанко Вукотић и данас има своју војску

3
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Александар Мрдак, кандидат ДФ-а за одборника у Мојковцу

Окружен вјечном стражом тврдих мојковачких брда, долином својом пркоси и живи дух славног, Урошевог града. Неимари су га градили, а наси преци славном историјом изградили.

У његовим темељима цврсто уградише чојство и јунаштво, па га никад ни једна непријатељска сила непокори. Чврсто стоји и сад, када га из истих темеља, МИ, достојни потомци, уздижемо високо до своје славе.

Мојковац, град велике и славне историјске вертикале, није изграђен на темељима издајства и подаништва, па да се данас, у времену похаре његових брда и плодне долине, не одупре злу домаћем. Данас, иако у новом руху, град красе свијетле тачке његове историје.

Једна од њих, на јаком сунцу, олујном вјетру, киши и сњеговима, дично и пркосно чува наш град, шаљуци поруку онима, који су га намјеравали уклонити, да Сердар Јанко Вукотић и данас има своју војску.

Тог 7. јануара, уз Мојковчане оста искрени прави Црногорац, достојан своје славе и тога времена. Тог 7. јануара, мојковчани крвљу исписаше своју слободу, па слободу братског народа. Тај 7. јануар, престадоше славити, отуђени потомци наших јунака, а као изговор наводећи, да је Божић породични празник, који треба искључиво кући славити.

Да нису у праву, показа им група младих патриота, која на стогодишњицу од славне битке на Мојковцу, окупи војску следбеника својих славних предака, па се упутише на Бојну Њиву, да се поклоне сјенама својих предака.

Од тад, па се надамо заувјек, до оних који су пали, да би Црна Гора и Србија живјеле, марширају достојни потомци, не дозвољавајући да тај славни и свети дан наше историје, падне у заборав.

Зато, драги пријатељи, да ћемо славити 7. јануар и обиљежавати га као дан општине Мојковац, гарантује вам број 7, на предстојећим локалним изборима.
До побједе над неславним режимом!

Извор: Фејсбук

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here