Насловна Политика Милошевић: Датум избора неприхватљив за ДПС као услов преговора са опозицијом

Милошевић: Датум избора неприхватљив за ДПС као услов преговора са опозицијом

0
ПОДИЈЕЛИ

Датум парламентарних избора неприхватљив је за нас у ДПС-у као услов за почетак преговора са опозицијом, поручио је политички директор Демократске партије социјалиста (ДПС) Тарзан Милошевић.

„Увјерен сам да парламентарних избора неће бити 2018. године, јер ни опозиција није за то заинтересована,“ казао је Милошовић за „Дан“ и додао:

„Да опозиција то жели, ушла би у дијалог о примјени препорука Организације за безбједност и сарадњу (ОЕБС) у вези изборног процеса.

Предсједник Владе Душко Марковић јасно је рекао датум избора неприхватљив је за нас као услов за почетак преговора. Апсолутно смо заинтересовани за дијалог у оквиру институција система, првенствено кроз дијалог у парламенту.“

Натегнуће до двије трећине

Упитан да прокоментарише како је могуће примијенити препоруке посматрачке изборне мисије ОЕБС-а ако опозиционих странака нема у парламенту, а самим тим ни двотрећинске већине за измјену изборних закона, он је рекао да ће одговорна власт урадити што је до ње.

„За готово двије трећине препорука довољан је 41 посланик. Сигуран сам што је до одговорне власти да ћемо завршити”, казао је Милошевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here