Насловна Друштво Марко Сасо: Супер је Београд, много забавнији од Лос Анђелеса

Марко Сасо: Супер је Београд, много забавнији од Лос Анђелеса

0

Том Круз и Мерил Стрип воле да једу гриловану рибу и пију скупа бијела вина, казао је Тањугу познати италијански кувар Марко Сасо, који од 15. маја кува за Београђане у престоничком Енсо ресторану.

Марка Саса екипа Тањуга је затекла у кухињи Енсо ресторана како припрема посебан мени за Београђане.

„Супер вам је овај Београд. Људи воле да се забављају, да излазе, да уживају у храни и пићу; да се проводе на медитерански начин. Зато сам одлучио да им спремим јела од јагњетине, дивљег вепра, пашту, чиз кејк на њујорши начин… У ових дан и по колико сам ту људи углавном наручују пашту, јер мисле италијански кувар, па је пашта одлична, али треба да пробају и ове друге специјалитете које спремам…“, казао је Сасо.

Познати италијански кувар који је своју вјештину брусио у Америци, каже да је Лос Анђелес много мање забаван град од Београда.

„У Лос Анђелесу се све врти око звијезда. Има пуно правих филмских звијезда, али и још више људи који покушавају да постану звијезде. Сви су у том надменом фазону… Има много фолираже. Дејвид Боуви је рецимо одличан тип… Забаван, једноставан, интересантан, животан… Збија шале на свој и туђ рачун…“, казао је Сасо.

У ресторан у којем је радио долазили су Том Круз и Мерил Стрип… Кувао је за Андреу Бочелија.

„Велике холивудске звезде су заправо изузетно једноставне муштерије…Воле лагану храну. Гриловану рибу, много салате, кувано поврће и веома скупа вина…Круз и Стрип су обично јели рибу када су долазили у ресторан где сам био шеф кухиње…Бочели је медитеранац и лако смо се споразумели око хране…“, казао је Сасо.

Каже да се одлично провео у Београду јер су га домаћини водили у ноћни живот.

„Има много срећних људи који умеју да се проводе у Београду…Што би овде казали – добра екипа… Негде око 3 изјутра појео сам сендвич са кобасицом дугачком пола метра. Мало смо више попили па ми је тај луди оброк пријао. Било је ок… „, испричао је Сасо.

Италијански кувар спремаће специјалитет још данас и сутра у београдском ресторану.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here