Насловна Издвојено Марко Ковачевић: Режим би давно пао да су из опозиције одлучили да...

Марко Ковачевић: Режим би давно пао да су из опозиције одлучили да по њему ударе заједно са ДФ-ом

3

21 посланик од 39 опозиционих, дакле преко 50%, залаже се за заједнички опозициони договор по принципу „бијелог папира“ дакле без претходних платформи и условљавања и без захтјева да било ко мијења своја политичка и идеолошка увјерења. Да је дио опозиције, који је одбио разговор или који није ни желио да разматра било коју могућност да до истог дође, демократски, па ајде да кажемо и грађански, он би испоштовао вољу већине у опозицији по питању заједничког дјеловања. А јасна већина је за заједничке разговоре свих из опозиције. Пошто демократског капацитета нема код њих, извјесно је да нема ни опозиционог јединства па самим тим ни заједничке опозиционе борбе, написао је функционер ДФ-а Марко Ковачевић на својој фејсбук страници.

„Уколико мисле да ће унилатерални потез ДФ-а да се врати у Скупштину нанијети штету заједничкој опозиционој борби, све што треба да ураде је да сјутра до 12. часова пристану да са Фронтом и осталима о тој заједничкој опозиционој борби и њеним модалитетима разговарају са бијелим папиром на столу. Уколико је бојкот, сам по себи, заиста толика вриједност зашто онда тзв. грађанска опозиција не искористи могућност за његово очување која им је дата – пристану на разговор и договор читаве опозиције укључујући и ДФ. Они неће то да ураде. Шта то значи? Да им тренутно стање највише одговара. Да је то тако највише потврђују покушаји да се локални избори на којима је у четири општине ДПС узео власт прогласе успјешним за опозицију. Дакле ситни партијски интереси су изнад општег опозиционог,“ казао је Ковачевић и истакао:

„У таквој ситуацији ред је да се ДФ коначно мало окрене себи и својим бирачима, увијек спреман да крене у радикални вид заједничке опозиционе борбе. Јер они који такву борбу желе наћи ће подршку и помоћ у нама када год се за то одлуче. А сва је прилика да ови који нас одбијају неће никада. Оно што је поразно за бираче СНП-а и Демократа је да су ставови представника странака које су гласали ближи ставовима СДП-а и УРА-е него ставовима ДФ-а. ДФ неће кретати у жестоке борбе и изводити народ на улице да би се они на крају договарали о начину уласка у Владу Душка Марковића као што су се својевремено договорили да уђу у Милову Владу. Јер овај режим би одавно пао да су се они само једном, само једном, одлучили да по њему ударе заједно са ДФ-ом.“

3 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    0

    Ковачевићу пуна подршка.Коме причаш кукала ти мајка .Да Бечићу и осталој дружини не удариш у образ срам их било.

  2. 1
    7

    Ovaj prigradski poeta je Škupštinu nazivao Sinđinom a sad se tamo vrče pomognut snagom Daniloviča koga je do juce kleo jer je prihvatio da izigrava ministra policije. To ni pas sa maslom nebi pojeo…. Sloboda Narodu!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here