Насловна Насловна Мандић о оптуженима: Част ми је да сам упознао аристократе духа и...

Мандић о оптуженима: Част ми је да сам упознао аристократе духа и морала

1
ПОДИЈЕЛИ

Како се бранила та власт по сваку цијену, чули смо добро од разних војвода, врло смијешних имена, који су сарадници Удбе, преко искрених патриота који су намамљивани на разне прославе, како би се нанијела штета најјачем опозиционом субјекту – Демократском фронту (ДФ),“ казао је пред Вишим судом лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић.

Он је у својој одбрани навео да не познаје никог од оптужених осим Михаила Чађеновића и Милана Кнежевића, те да је српске грађане Бранку Милић, Србољуба Ђорђевића, Милана Душића, Братислава Дикића и Драгана Максића упознао тек када је почело суђење за „државни удар“.

„Част ми је да сам упознао оне који су аристократе духа и морала за разлику од оних који су њихови мучитељи,“ нагласио је више пута Мандић у судници.

Функционер ДФ-а је казао да се ради о политичкој оптужници и политички монтираном процесу иза којег стоје Станко Суботић, Мило Ђукановић и Владимир Беба Поповић.

Бранка Милић већ осми дан штрајкује глађу из протеста што судско вијеће Сузане Мугоше, поред одлуке Уставног суда да је она притворена нелегално није дозволила да се брани са слободе. Судија Мугоша је јуче одбила и захтјев адвоката да буде вјештачена у КЦЦГ и послата на лијечење у Нови Сад. Генерал Братислав Дикић је послије скоро годину дана у спушком затвору оперисан, а још увијек се чекају резултати да ли је и колико канцер, због занемиравања лијечења и немања праве његе у ЗИКС-и напредовао. И остали оптужени су у лошем здравственом стању, али како су јуче нагласили адвокати одбране: ако до сада нису попустили, потписали лажне оптужнице и отишли кућама, неће то урадити ни сад. 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Milova sutkinja Mugosa treba da moli Boga da Branka Milic ne premine u zatvoru, jer bi u tom slucaju ona licno bila odgovorna, bila bi optuzena kad tad, za ubistvo sa predumisljajem. Naime, Ustavni Sud, najvisi sud u zemlji je doneo Odluku da Milov sud nije prilozio nijedan dokaz, na osnovu koga bi Milicki trebalo odrediti pritvor. Cak je i Glavni Izvodjac Radova u Milovom porodicnom projektu „drzavni udar“ – Katnic – pristao da je puste da se brani sa slobode. Milova Sutkinja je sve to ODBILA! Ja da sam u tom Ustavnom Sudu, kad se ne postuje takva kljucna odluka od strane rezima i njegovog suda, podneo bih odmah casnu ostavku. To bi oborilo rezim, jer Ustavni Sud ne moze da se bira u Milovoj krnjoj, vazalskoj Skupstini.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here