Насловна Колумне Малограђанску опозицију избацити из употребе

Малограђанску опозицију избацити из употребе

3
ПОДИЈЕЛИ

Не саблажњавајте се од овога што ћу да кажем без увијања, јер је то више него неопходно… Дакле, што прије малограђанску опозицију треба – избацити из употребе! Политичке! Због бржег опоравка друштва, и уопште катастрофалне ситуације у којој се налази земља. Јер, ова екипа није створена за договор, чак су се успјели и између себе подијелити, и та врста „политике“ у овим оскудним временима (Хелдерлин) само наноси штету ненаслутивих размјера. Ако је ДПС канцер ове земље, онда малограђанска опозиција преставља за политику опозиције вирус који непрестано напредује, пријетећи да оболи комплетан организам отпора, без кога онда све иде у три лијепе материне… Малограђанску опозицију избацити из употребе!

Ако ДПС није могуће побиједити без сабора у опозицији, онда и једино унутар опозиције треба тражити кртицу, а све ми се чини да је она овог пута у лику коалиције малограђанска опозиција, будући да јој се сва политика своди на трчкарање од једне до друге Европске канцеларије у Подгорици (између састанчења, наравно), иако ови понављају: избори у 2016-ој били легитимни! Према томе, докле ћемо више бити жртве и они у сјенци једне политике која се сва додворава спољним адресама; каткад Брисел, увијек Вашингтон? Па, братијо, не може то тако: иста бриселска администрација цинично стоји са стране и чека коначно разрешење тзв. „Државног удара“, којим је диктирао тзв. Еди, лик који нема одраза, и чије је „присуство“ изум схизофреног.

Е, баш на трагу такве једне администрације, своју политику штимује малограђанска опозиција – они све нешто чекају, шта, вјероватно ни сами не знају. Је л` да, они се то залажу за промјену по себи! Нарочито се у томе истиче Криптокапић Ранко, који је на јавној сцени једва анганжованији од, рецимо, ФиЈипа лажног III. Промјена неће доћи са стране, до ње може доћи само изнутра.

Управо тако, Црногорци нису вични да смјењују власти, тако да посебну антипатију гајим према новоцрногорским критичарима власти, којима, молим лијепо, не бијаше мрско да им „независност“ донесе исти овај шеф који се од онда ни за јоту није промијенио, можда је тек неке славине заврнуо, што, уосталом, показује вријеме… Тако да, малограђанска опозиција је тачно онолико опозиција колико су Вијести независни медиј!

Само кад помислим на оног ловца на змајеве, Ж. Ивановића, и на његово писаније од по неколико смртно досадних страница, и на његово моралисање и упирање прста на деведесете итд., аутоматски ми се утроба преврне. Па опет, и Ратка и Баки и Ивановић и много други слободни приде интелектуалци из редова новоцрногорске мисли, лагано прихватили да им „независност“ донесе исти онај шеф који је, како веле, јуришао на Дубровник тако скрнавећи Цетињску мисао… Не, црногорци немају континуитет, нарочито не новоцрногорци који су се упрегли у идеју да од њих почне нова историја црвене Црне Горе!

(Да заокружим: ко год да глас малограђанској опозицији тај, у ствари, свјесно ради на продужавању тридесетогодишње агоније чији је креатор ДПС, коме на путу невиђење политичке бахатости још једино стоји ДФ! – Господо, неко на осуђеничкој клупи, а, неко, богме, по Европским канцеларија и Америчким резиденцијама. Тумачите сами…)

3 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  0

  Prijatelju 100%si u pravu.Oni o ponavljanju izbora u upstinama gdje je pobijedila opozicija,da bi ko bajagi dobila vise glasova, moze da osmisli samo americki bolesni mozak.Oni su to naredili ovvim govnarima da izjave.

 2. 1
  0

  Са чланком се у потпуности слажем.Ови из малограђанске опозиције су такви преваранти да их земља рађала није.Њима је милији ДПС него ДФ и то је то.

 3. 0
  0

  Njima je milije sve sto nije srpsko, bolje je tako reci.Mislim da Srbi u CG treba da se okrenu sebi, a ne rusenju vlasti.Treba da se pobune zog svog statusa i radikaluizuju svoje pitanje, a ne da mijenjaju vlast.Nek vlast mijenajju Crnogorci-Dukljani, ali oni nece jer im odgovara postojece stanje.Dakle, Srbi za Srbe i podhitno rastiuriti DF, osloboditi se građanizma kao mantre.Nek Medo i ostali idu svojim putem, i napraviti personalne smjene u Novoj kao nosecoj partiji.Dovesti mladje ljude, bez repova politickih sa modernom idelologijom srpskog nacionalizma.Nastavak ovakvog stanje ni tamo ni ovamo.necega izmedju vodi u tihu asimilaciju.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here