Насловна Политика Кнежевић: Нисам и нећу саопштити име судије који ми је нудио новац...

Кнежевић: Нисам и нећу саопштити име судије који ми је нудио новац (ВИДЕО)

4

Лидер ДНП-а и члан Предсједништав ДФ-а Ми­лан Кне­же­вић данас је дао исказ у својству свједока у Специјалном државном тужилаштву поводом тврд­њи да му је високопозиционирани су­ди­ја пред­ло­жио да пла­ти 10.000 евра ка­ко би по­ни­штио пре­су­ду ко­јом је огла­шен кри­вим за на­пад на по­ли­цај­ца.

На конференцији за медије која је одржана у просторијама ДНП-а Кнежевић је казао да је у СДТ-у поновио изјаву о покушају подмићивања, као и да им није и неће саопштити име судије који му је нудио новац.

Да се салуша Ивановић

Он је поновио и да у наведеној изјави ни раније није поменуо ниједно име и да му је било симптоматично зашто се о овом случају огласио судија Радомир Ивановић. Истакао је да је правни тим странке истраживао професионалну биографију Радомира Раца Ивановића и закључио да постоје озбиљни елементи сумње да је тај човјек могао потпасти под одређене случајеве корупције и да о томе СДТ треба да га саслуша.

„Да ли се Ивановић препознао у овим наводима корупције, да ли је категорија корупције у суду постала један општи образац понашања, па су покушали да демонстрирају своју снагу и недодирљивост, о којима говори Весна Меденица, на тај начин што ће мене саслушати – ја стварно не знам. Саопштио сам државном тужиоцу Стојанки Радовић да је наш правни тим истраживао професионалну биографију Радомира Раца Ивановића и да је закључио да постоје озбиљни елементи сумње да је тај човјек могао потпасти под одређене случајеве корупције и да о томе СДТ треба да га саслуша“, казао је Кнежевић.

Он је истакао неколико случајева у којима је Ивановић био професионално ангажован, а које га озбиљно професионално инкриминишу: наводни ратни злочин СДТ Миливоја Катнића у Цавтату, убиство уредника Дана Душка Јовановића, убиство браће Дејана и Љубомира Гојачанина, ликвидацију брата и сестре Шурина у Будви, убиство Баје Секулића, покушао је да тужи суд и тиме га превари у вези са додјелом стана и др.

„Да не знам да Ивановић прима плату већу од 650 евра, помислио бих да је предсједница Врховног суда Весна Меденица очигледно мислила на њега рекавши да се не може очекивати да судије раде савјесно и морално кад примају тако ниску плату“, истакао је Кнежевић, позивајуји СДТ да саслуша Ивановића у вези с његовим професионалним ангажманом.

Они који су се пронашли у оптужби немају проблема са мном већ са законом

Он је нагласио да је у СДТ-у данас казао да неће саопштити име судије који му је нудио 10.000 евра, и то из једноставног разлога – зато што не вјерује СДТ-у које је, како је рекао, учествовало у монтажи „државног удара“. С тим у вези подсјетио је да је судија Стојанка Радовић довела у свјесну заблуду оптужену Бранку Милић, рекавши јој је Подгорица „опасана експлозивима јер су терористи из Србије и Русије уз помоћ ДФ-а ускладиштили екплозив“. Такође је подсјетио да СДТ Миливоја Катнића нико из тужилаштва није саслушао у вези са случајем када је његовој супрузи нуђен мито од 4000 евра у чоколади, а тужилаштво није реаговало ни у случају када је Светозар Маровић оптужио Веселина Мујовића да му је тражио 800.000 евра како би му се побољшао положај у суду.

„Нећу изрећи име судије, а они који су се пронашли у оптужби немају проблема са мном већ са законом“, казао је он, додајући да не очекује да ће тужилаштво реаговати након свих ових навода које је изрекао.

На питање новинара да ли сматра да би због јавности требало да ипак изрекне име судије, Кнежевић је поновио свој став, рекавши да је „Виши суд огрезао у корупцији“ и да је само дио корумпираног система.

„Он је мислио да ми може помоћи тако што ће ми понудити да му дам 10.000 евра“, додаје Кнежевић.

Кнежевић је јуче, подсјетимо, тражио изузеће специјалне тужитељке Стојанке Радовић у предмету који је формиран након његове изјаве пошто сумња у њену непристрасност и, како је казао, страхује да би она могла бити субјективна у његову корист, Кнежевић је предложио да га саслуша специјални тужилац Миливоје Катнић.

Подсјетимо, по­сла­ник ДФ-а је на­во­де о по­ну­ди из­нио ка­да је до­био од­лу­ку Ви­шег суда у Под­го­ри­ци ко­јом је осу­ђен на че­ти­ри мје­се­ца ро­би­је због на­вод­ног на­па­да на по­ли­цај­ца 17. ок­то­бра 2015. го­ди­не. Пр­во­бит­ном од­лу­ком Основ­ног су­да у Под­го­ри­ци Кне­же­вић је осу­ђен на се­дам мје­се­ци за­тво­ра, али је Ви­ши суд ту ка­зну оци­је­нио пре­ве­ли­ком те је сма­њио.

 

Прес-конференција члана предсједништва ДФ, Милана Кнежевића, поводом давања изјаве у СДТ.

Geplaatst door Demokratski front – DF op dinsdag 13 februari 2018

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here