Насловна Друштво Из Клиничког центра Црне Горе отишло још 11 љекара

Из Клиничког центра Црне Горе отишло још 11 љекара

3
ПОДИЈЕЛИ

Држава и даље не чини ништа да заустави одлазак љекара из Клиничког центра Црне Горе. Након што је недавно КЦЦГ напустило 7 љекара незадовољних третманом, малим платама и великим бројем дежурстава, сада је отишло још 11.

Здравствени радници већ деценијама живе лоше, слабо су плаћени и слабо поштовани, али се њихов статус нагло погоршава великим одласком специјалиста из КЦЦГ. Дежурства која су све чешћа доводе многе до границе физичке издржљивости. Из Синдиката доктора медицине већ мјесецима упозоравају да због великог одлива љекарског кадра здравствене установе ускоро неће моћи функционисати. 

„Користимо ову прилику да још једном подсјетимо црногорску јавност да није новост да појединци свих профила, самим тим и љекари, траже запослење тамо гдје им највише одговара. Мотиви су различити, а најчешће су у питању материјална средства”, саопштио је КЦЦГ а преноси „Дан“.

Одлазак љекара из КЦЦГ или Црне Горе није, како су истакли, нешто што се само сада дешава.

„Уколико се детаљније бавите овим питањем, видјећете да су црногорски љекари деценијама уназад своје радно ангажовање остварили у здравственим установама, најчешће у окружењу, затим ЕУ, као и у далекој Америци. Менаџмент наше установе велику пажњу посвећује стручном кадру и предузима низ активности из своје надлежности да побољша, не само услове рада, већ и материјални статус свих запослених”, истичу из КЦЦГ.

Нико међутим, не поставља питање колико државу кошта школовање једног љекара опште праксе. Према неким процјенама ради о 200.000 евра по студенту. Држава не чини ништа да задржи овај кадар који тако лако поклањамо свијету, остављајући сопствене грађане без медицинске његе и искуства старијих колега са младе љекаре.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    nema narod para da se kavaljeriše. napuštaju KBC njihovi glasači. čudno je onaj pedijatar. direktor DZ . rotarijanac i slikar neće da mrdne

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here