Насловна Политика Двери: Режим уништава сељака горе од суше и града

Двери: Режим уништава сељака горе од суше и града

0

Пољопривредници по ко зна који пут упозоравају јавност да се у продавницама продаје холандски и белгијски кромпир, који им неодговорни трговци подмећу као домаћи, нагласили су из Српског покрета Двери.

„Спремни су да и сами понесу део терета економске кризе и не инсистирају на субвенцијама, били би задовољни само да им држава својим немаром не наноси више штете него све елементарне непогоде заједно у току једне године,“ нагласили су из Покрета.

Домаћи произвођачи доведени на ивицу опстанка

„Упоредо са предлогом буџета за 2018. годину, министри су се растрчали по медијима да сами хвале свој рад и резултате и новим лажима замагљују сурову реалност. Нико не говори да тренутна политика НБС иде на руку увозничком лобију, а да су домаћи произвођачи и извозници доведени на саму ивицу опстанка. Поврће се увози највише из Холандије и Белгије, али и из Албаније и Македоније.

Произвођачи кромпира су са скупа у Пријепољу послали јасну поруку држави да им је неопходна заштита. На рафовима маркета у Србији продаје се увозни кромпир, док домаћи произвођачи своју квалитетну робу немају коме да продају,“ напоменули су из Двери и истакли:

„Највише погађа чињеница да се увозни кромпир подмеће купцу као ивањички, поткопаонички или рајачки, тако да су на губитку и српски пољопривредник, српске породице које поред домаћег квалитетног кромпира купују робу непознатог порекла и српска држава у целини.

На добитку су странци, увознички лоби и инспектори, који за рачун режима прећуткују ово погубно стање и из страха или похлепе учествују у затирању српске пољопривреде. Двери су још летос објавиле податак Министарства трговине да је Србија само у првој половини ове године увезла парадајз из Албаније и вредности од око седам милиона евра.

Неодговорни режим странцима поклања и оранице и тржиште. Домаћим пољопривредницима није омогућен пласман производа, а о субвенцијама могу само да сањају. Они закључују да им држава маћехинским односом наноси више штете него мраз и град заједно.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here