Насловна Друштво Двери: Докажите да вам је стало до породице – одобрите лијек за...

Двери: Докажите да вам је стало до породице – одобрите лијек за хепатитис ц

0

Министри данима говоре о потреби за бригом о породици. О каквој то породичној политици причају, док је 80 хиљада породица угрожено због тога што је Србија једина земља у окружењу која не лијечи своје обољеле, наводи се у саопштењу Савјета за породицу и социјална питања српског покрета Двери.

„Двери су већ позивале и министарство и Владу и Републички фонд за здравствено осигурање да се нови лек за хепатитис ц, чија је успешност преко 95% стави на листу и омогући нови живот за обољеле. Међутим, власт се бавила сменом директора Фонда за здравстевно осигурање, уместо одобравањем овог лијека“, поручили су из Двери и питали:

„Да ли премијер зна да скоро 80 хиљада људи у Србији болује од ове озбиљне инфективне болести и да ли је свјесна каква је то опасност по здравље нације?

Да ли зна да се ерадикација ове болести у свијету предвиђа до 2035. док ми још немамо ни комплетну дијагностику ни лијечење, а на свјетској мапи поводом лијечења ове болести ни не постојимо?

Да ли зна колико људи умире, чекајући да се држава смилује и одобри овај лијек, који се већ на свјетском тржишту продаје за веома ниску цену?“

Из Двери су истакли да депопулација представља највећу опасност за дугорочни опстанак народа и државе.

„Сад је прилика да се обезбиједе средства у Буџету за 2018. годину за све обољеле од хепатитиса ц.

Када Двери дођу на власт, формираће се Министарство за породицу, које ће се бавити свим породичним темама па и превенцијом развоја тешких болести које угрожавају живот породица у Србији“, закључили су из Двери.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here