Насловна Издвојено ДФ: Демант МУП-а Србије је само први корак, очекујемо потпуно објелодањивање свих...

ДФ: Демант МУП-а Србије је само први корак, очекујемо потпуно објелодањивање свих чињеница (ВИДЕО)

5
ПОДИЈЕЛИ

Поводом писања нашег портала да је градоначелник Подгорице Славољуб Миго Стијеповић уочи избора промијенио 100.000 долара, као и деманта из МУП-а Србије да су јединице ГРУ на Златибору припремале напад на Црну Гору, Демократски фронт је одржао конференцију за новинаре.

„Правила се једна представа како постоји спасилац државе који је улетио попут Хогара страшног и регулисао све проблеме који су постојали на овом простору. Добро је да се огласио МУП Србије управо из разлога што је главни специјални тужилац у великом броју јавних наступа заступао тезу да му је највећи број доказа прикупио МУП Србије и БИА Србије,“ казао је лидер НСД-а и члан Предсједништва ДФ-а Андрија Мандић и додао:

„Ми смо чекали када ће се једном огласити неко од државних органа Србије да заустави такву кампању СДТ-а, којом је подупирао одлуке да невине људе држи у затвору и да политичаре из ДФ-а одваја од њиховог редовног посла.

Жао ми је што то нису урадили и раније јер се злоупотребљавао и МУП и БИА од стране СДТ-а, како је то био само сервис за конкретне радње. Ја нисам имао дилеме да је Србија тако немоћна држава да не може регистровати присуство војних јединица на властитој територији.“

Он је потцртао да су то „биле глупости од стране СДТ“.

„Добро је што је то Србија потврдила, али ја очекујем од државе Србије да поступи по кривичној пријави коју сам поднио и да се ускоро одржи одбор за безбједност како би се разговарало о криминалним радњама, које је Катнић заједно са Пајом Велимировићем, шверцујући оружје у Србију починио на територији Србије.

Ја сам сигуран да ће ГСТ због монтаже, измишљања, подметања и вођења једног лажног судског спора морати да одговара за све оно што је урадио од сада.

Оно што не може да се исправи је зло које је урадио људима који су били у притвору, што је урадио према политичарима из ДФ-а. Сви су се они преварили ако су рачунали да тако лако могу сломити ДФ,“ истакао је Мандић.

Ванредна конференција за јавност Демократског фронта 7. октобар 2017.

Geplaatst door Informativni portal IN4S op zaterdag 7 oktober 2017

Ово је почетак велике демонтаже злоупотреба од стране СДТ-а и ВДТ-а

Андрија Мандић је казао да су информације које је о градоначелнику Стијеповићу изнио наш портал затресле укупну јавност у Црној Гори и политичке прилике у Црној Гори, посебно однос специјалног државног тужилаштва.

„Ми смо данас прочитали а немамо сумње да је то тачно, јер је све до сад када је у питању истраживачко новинарство, на ИН4С било тачно, да је градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић уочи избора замијенио 100.000 долара у банци Душка Кнежевића и да ту транкаскицију данас затвором плаћа 5 невиних људи, блиских сарадника Душка Кнежевића,“ казао је Мандић.

Он је подсјетио да је Кнежевић прије пар дана изјавио да је све урађено по његовом налогу и да СДТ остави његове службенике на миру, истакавши да он стоји иза њих.

„Специјални државни тужилац је, након разговора шефом режима одустао да се обрачуна, односно да примијени закон над градоначелником Подгорице, на онај начин како га је примјењивао над са сином Славена Радуновића, синовцем Предрага Булатовића, Сашом Секулићем и због чега се већ мјесецима у затвору налазе колеге из ПзП-а Жељко Шћепановић, Дејан Вујисић и Момир Николић.

Ми имамо једну опасну ситуацију гдје главни специјални тужилац мучи, присиљава и злоупотребљава моћ коју му даје закон,“ нагласио је он и додао:

„Али када се дође до људи који су важни за режим, попут градоначелник Подгорице, онда се прибјегава другим методама и другим средствима. Оно које је најопасније је да се од јавности крије чињеница да су ти долари који су промијењени, кориштени у изборној кампањи ДПС-а и да се ради о прању пара.“

Он се осврнуо и на улогу Душка Кнежевића када је у питању била приватизација Телекома Црне Горе, казавши да се једини анектном одбору није одазвао да свједочи управо Кнежевић.

„Разумијем зашто он данас може тако грлато да каже свима: ‘ударите на мене ако баста“, јер зна многе тајне не само за приватизацију Телекома Црне Горе и корупцију у приватизацији, него за многе тајне овог режима,“ казао је Мандић и додао:

„Главни тужилац није смио да примијени закон него га је примијенио на 5 невиних људи и та селективна примјена закона не води ничему добром у Црној Гори.

ДФ показује снагу и спремност да критикује све девијације у земљи, да супростави свакој криминалној радњи у Црној Гори.“

Он је напоменуо да ГСТ није смио да иде даље и да примијени ни 100 дио од својих надлежности које је примјењивао у односу на ДФ.

„Опет се покушава да се кола сломе на ове невине људе, овдје се отвара једна велика афера, ово је почетак велике демонтаже злоупотреба од стране СДТ-а и ВДТ-а који очигледно слијепо слиједе инструкције које долазе од стране шефа режима.“ 

Кнежевић: Уколико Катнић не саслуша Катнића и Ђукановића сматраћемо да је и он члан криминалне групе

„Прије годину дана Мило Ђукановић заједно са Душком Марковићем заједно са организованом криминалном групом из ДПС-а оптуживао ДФ да нам је кампања финансирана из иностранства и да ће се обрачунати са нама одмах након завршетка извора. Након годину дана долазимо до фрапантних детаља да је у ствари организовану криминалну групу, на чијем се челу налази Мило Ђукановић, финансирао неке криминалне групе из Црне Горе и иностранства. Ја отворено сумњам да се ради о Путиновој опозицији стационираној у Црној Гори, јер ако је код градоначелника Стијеповића било 100.000 које је промијенио у Алтас банци онда можете замислити колико је новца било код шефа организоване криминалне групе Мила Ђукановића,“ нагласио је на прес-конференцији предсједник ДНП-а и члан Предсједништва ДФ-а Милан Кнежевић.

„Ја позивам Ивицу Стаковића да саслуша прво Миливоја Катнића јер је сакрио ову информацију од јавности, а затим и Мила Ђукановића који је наредио Катнићу да прикирва ово дјело које је починио Славољуб Стијеповић.

Уколико Ивица Станковић на ову нашу прозивку онда ћемо ми из ДФ-а њега третирати као дио организоване криминалне групе,“ нагласио је Кнежевић.

Катнићев ЗКП је Ђукановић

Он је напоменуо да је сада свима јасно зашто се води хајка против ДФ-а:

„Да би се скренула пажња од онога што зна читава Црна Гора – да се ДПС финансира из криминалних извора не би ли остала на власти,“ казао је Кнежевић и додао:

Прије 10-так дана кренуо је талас хапшења наших активиста. А када Стијеповић, злоупотребљавајући невине људе, промијени 100.000 додалра Катнић нема намјеру да поступа под ЗКП-у јер његов ЗКП је Ђукановић.

ДФ је једина здрава опозициона и људска снага стран која је спремна да се супростави терору и диктатури.“

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Он је подсјетио да је Кнежевић прије пар дана изјавио да је све урађено по његовом налогу и да СДТ остави његове службенике на миру, истакавши да он стоји иза њих.

    Znaci pozvati Duska Knezevica,a on opet nece bez ambasade Amerike da nista kaze,a oni su misljenja da je Rusija kriva,jedino ako Migo sto tu ne zna mimo ovoga,a ja licno mislimda je on kljuc u svemu ove i da ce zbog toga da podnese ostavku,jer za ponovnog gradonacelnika Podgorice tesko da moze biti izabran,mozad Sezemena,ko zna kakve on veze ima sa ovim Makronom,jer Makron je bio na Mjadanu,i opet tu Rusija,teska stvar za Miga i Katnica koji ce jedini da podnesu ostavke,naravno ne sada ovo treba da traje duga je zima,a vrijem za demostracije zimi nije bas naklonjeno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here