Насловна Политика Демос: Дуг лет националне компаније у дугове и пљачку

Демос: Дуг лет националне компаније у дугове и пљачку

2
ПОДИЈЕЛИ

Умјесто расправе о још увјек анонимним лицима која су уз економске привилегије учествовала у скандалозном билансу Монтенегро ерлајнса, јавност очекује конкретан биланс финансијске катастрофе националне авио компаније. То прије свега очекују грађани ове земље на чија леђа ће се пребацити још један финансијски терет који је узроковала неодговорна и неконтролисана власт, саопштила је чланица ГО ДЕМОС-а Тина Раичевић.

„Повремени покушај владе да оправде огромне губитке које су заједно створили влада и руководство компаније, образложењем да и друге државе економски помажу националне комапаније у ствери је само демагошки одговор и то са претензијом да се настави са црном рупом дугова.

Макар било и тачно да поједине државе помажу националне компаније, то не значи да оне то чине попут црногорске владе без темељне анализа стања и предлога рационализације компаније,“ казала је Раичевић и нагласила:

„Овако се наставља расипништво које од почетка краси националну компанију. То, између осталог, потврђује нерационална организација и огроман број запослених. Све то уз парадирање кадрова из владајућих структура које су производили дугове компаније, додајући и своје немале трошкове који су ишли појединцима и странкама.

Зато сада када уз дугове падају и маске актера још једног неозбиљно волунтаристичког подухвата, крајње је вријеме да се уз полемике актера вишегодишњих дугова, покрену озбиљне тужилачке иницијативе о томе како је настала и продубљивала се ова дужничко – пљачкашка рупа без дна. Све то и као основа за коначно озбиљно владино суочавање са огромним проблемом који је, као и увјек у режији неконтролисане власти, био на штету грађана Црне Горе.“

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here