Насловна Политика Дајковић: Maрковић против Марковића

Дајковић: Maрковић против Марковића

0
ПОДИЈЕЛИ

„Посљедњом изјавом да “опозиција неће добити датум избора“, премијер Марковић је демантовао сопствену жељу од прије десетак дана да са опозицијом, ипак, започне преговоре о рјешавању политичке кризе у Црној Гори“, изјавио је Владислав Дајковић, члан ГО ДЕМОС-а.

„Но, оно што је посебно индикативно јесте чињеница да Марковић са својим партијски-неусаглашеним надгорњавањем на тему ванредних избора, умјесто озбиљне државне иницијативе, заправо само покушава замаскирати унутрашњи сукоб ДПС-а, који се све више и више заоштрава. Стога, овај јалов покушај вођења ткз. пинг-понг политике само представља жељу да на опозицију свали одговорност чак и њиховог унутарстраначког сукоба, на релацији Влада – партија, односно на релацији Ђукановић – Марковић“, поручио је Дајковић и додао:
„Са друге стране, премијер Марковић заједно са ДПС-ом, очигледно не би ни знао за препоруке ОЕБС-а (иза чијег ауторитета се данас неспретно крије) о мијењању изборног законодавства, да му ту сугестију (у преводу: наредбу) није наложио недавно шеф Европске делеагације у Подгорици, господин Аиво Орав. Та сугестија, или наредба, представља еклатантан примјер притиска међународне заједнице на владајући режим, а који је, без икакве дилеме, производ вишемјесечног бојкота опозиције.“

„У коначном, ДЕМОС ће остати на раније прокламованим позицијама: наставак политике бојкота, као јединог кохезионог фактора опозиције, све до испуњења познатих услова: нови избори, услови и термин за њихово одржавање. До тада, Марковићеве понуде ћемо сматрати за неозбиљно замајавање јавности, али, понављамо, неспретно маскирање све већег сукоба унутар ДПС-а. Јер, ако премијер Марковић не успијева да своје изјаве усагласи са самим собом, како ли ће тек са својим, по свему судећи новим политичким противником – Милом Ђукановићем?“ закључио је Дајковић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here