Насловна Друштво У Црном мору наоружани „Калибром“: „Адмирал Есен“ надгледа руске воде

У Црном мору наоружани „Калибром“: „Адмирал Есен“ надгледа руске воде

0
ПОДИЈЕЛИ

Руска фрегата „Адмирал Есен“ са крстарећим ракетама „Калибар“ испловила је у своју прву поморску патролу у 2018. години, преноси Глас Москве.

Током пловидбе испуњени су задаци маневрисања у подручјима густог саобраћаја, спроведене вежбе артиљеријске ватре, али и симулација пораза непријатеља ракетама „Калибар“.

Према плану ротације, брод је кренуо од Севастопола до Црноморских мореуза, известили су из Министарства одбране Руске Федерације.

„За посаду ратног брода ово је први пут у 2018. да се отисне толико далеко. У оквиру припрема за дужи излазак на море, посада је спровела поморске вежбе на различите теме, у складу са плановима за површинске бродове Морнарице Руске Федерације“, наводи се у саопштењу МО РФ.

„Адмирал Есен“ је наоружан крстарећим ракетама „Калибар“ које су се доказале у Сирији. Брод је опремљен и системом самодобране „Штил 1“, артиљеријом калибра од 100 милиметара, ПВО артиљеријом као и реактивним системом бомби.

Фрегата има и ратно искуство. Она се прошле године придружила руској војсци у Сирији, где је са мора ударала по положајима ДАЕШ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here