Насловна Политика Чланови СНП: Јоковић да прекине реваншизам и стопира одлуку о нелегалним потпредсједницима

Чланови СНП: Јоковић да прекине реваншизам и стопира одлуку о нелегалним потпредсједницима

3
ПОДИЈЕЛИ

Функционери Социјалистичке народне партије окупљени око Снежане Јонице наставиће да бојкотују сједнице Главног одбора, јер су, како тврде, страначки потпредсједници изабрани на сједници ГО без кворума.

Они ће, како сазнају “Вијести”,  од страначког лидера Владимира Јоковића тражити да повуче одлуку о именовању потпредсједника.

Јоковић је на сједници ГО, којој није присуствовала половина  чланова, за потпредсједнике предложио градоначелника Берана Драгослава Дада Шћекића, предсједника подгоричког одбора Драгана Ивановића и Данијелу Ђуровић из Херцег Новог.

Према незваничним информацијама „Дневних новина“, они који ниjeсу присуствовали сједници Главног одбора одлучили су то и да докажу тако што ће се потписати и саопштити црногорској јавности да их је више од оних који су били на сједници.

Иако је Јоковић  најавио да би  још два потпредсједника могла бити именована из дијела оних  који су бојкотовали сједницу ГО, чланови  окупљени око Јонице тврде да неће предлагати кандидате.

Овакав начин избора потпредсједника јача подјеле у странци и има за циљ да провоцира. Са оваквим начином доношења одлукла и предлогом потпредсједника, који су склони реваншизму, само се наставља рушење партије”, казао је саговорник “Вијести” из дијела чланова који су бојкотовали сједницу.

Чланови замјерају Јокићу што  је, како тврде, за најближе сараднике именовао само функционере који су га подржали на конгресу. Они су од Јоковића раније тражили да заустави реваншизам према функционерима који су на конгресу подржали Јоницу.

Шћекић је уочи конгреса отворено подржао Јоковића, док су делегати  из Ивановићевог  одбора приликом гласања донијели превагу у корист новог лидера.

Осим Јонице, међу 63 функционера који су бојкотовали прву  сједницу ГО, су и бивши страначки лидер Срђан Милић, први човјек которског СНП-а Бранко Ивановић, предсједник пљеваљског одбора Радоман Гогић, бивши потпредсједник странке  Милорад Бакић, као и Спасоје Ковачевић.

Јоница је одбила да коментарише бојкот рада ГО, наводећи да “након конгреса није давала изјаве”.

“О унутарпартијским питањима нисам нити ћу икада говорити у медијима. То је принцип од којег никада нећу одустати јер строго поштујем статут”, казала је она.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here