Насловна Политика Британски медији: Русија може надјачати НАТО

Британски медији: Русија може надјачати НАТО

4
ПОДИЈЕЛИ
 Европу би требала да брине све већа руска сила која се развија на Балтику, пише Економист.

Према већини формалних параметара НАТО је у предности над Русијом, али реалност на терену могла би да буде другачија, преноси лист.

Експерти тврде да Русија има значајну супериорност у односу на НАТО у случају било каквог сукоба близу њених граница, пише Економист позивајући се на наводе РАНД корпорације.

У протеклих десет година дошло је до значајних промјена односа снага између западних сила и њихових руских колега, наводи британски лист.

Русија је професионализовала своје снаге, опремила их савременим тешким наоружањем и усавршила их честим великим војним вјежбама и искуствима у борбама у Украјини и Сирији„, преноси Економист.

Русија може да концентрише велику војну силу у врло кратком року у балтичком региону, што највише брине командире НАТО-а.

Уколико би дошло до тенковске борбе, Русија би бројно надјачала НАТО у односу 5,9 према један, у пјешадијском 4,6 према један, а у артиљерији чак 270 према нула, наводи РАНД.

Док би НАТО имао знатну предност у ваздуху, ефикасност авиона би се брзо смањила када се суоче са најснажнијом противваздушном одбраном на свијету, пише лист.

ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  1

  Ma nije valjda!?
  A mi mislili da je Rusija na koljenima!
  Imaju oružje koje su diskretno, najmanje tri puta u poslednjih šest meseci, najavili, koje u tehnološkim smislu pripada dalekoj budućnosti!
  … Jesu Rusi tekovski jači ne od NATO- a već od ostatka svijeta! Kako im ono neće trebati. NI ono, ni sav onaj nuklearni arsenal.
  Ništa njima više ne treba kada imaju to “ novo oružje “ koje nije u opsegu poznatih naučnih postavki!!!
  … Teslino!?
  Ne znam …
  A ovi, ako im je zapelo, neka ga upoznaju!
  Neka samo oni čačkaju mečku u … Ruskog međeda!
  Đavo će im biti kriv.

 2. 1
  0

  Ovi zapadnjaci pojma nemaju.Imaju brojcanu prednost u avionima koji su evo 20 godina losiji.Ruski savremeni avioni lovci lociraju cilj na 360km,a gadju udjednom 20 ciljeva.O manervarskim sposobnostima Suhoja koji moze da ide repom naprijed i da vertikalno lebdi da ne pricamo.

 3. 0
  0

  A sto se tice kopnene borbe,ameri su je izbjegavali svuda iako su ratovali protiv tehnoloski nerazvijenih zemalja koje bi prvo sravnili sa zemljom bombama iz vazduha.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here