Насловна Друштво 20 милиона долара одштете због вакцине која је резултирала аутизам

20 милиона долара одштете због вакцине која је резултирала аутизам

1

Прва судска награда у захтjеву за аутизaм задобијен од вакцине је велика. CBS news је сазнала да ће породица Хане Полинг добити више од 20 милиона долара.

Највећа исплата једној особи за оштећење због аутизма у америчкој историји није добила велики простор у mainstrem медијима, иако доказује једном заувек да се вакцине могу изазвати аутизам. У пресуди, мала Хана Полинг ће добити 1,5 милиона долара за животну бригу; Изгубљена зараду, бол и патњу за прву годину. Поред тога, породица ће добити више од 500.000 долара годишње за плаћање око бриге за Хану.

Укупна накнада ће вјероватно износити 20 милиона долара током остатка живота мале Хане.

У извјештају стоји да је Хана описана као нормално и срећно дијете у првих 18 мјесеци. Затим је у јуну 2000. била вакцинисана против девет болести: оспице, заушњаци, рубеола, полио, варикела, дифтерија, пертусиса, тетануса и Haemophilus influenze. Након тога, њезино здравље брзо се погоршало. Добила је високу температуру, престала је да једе, није реаговала кад је говорила, почела је показивати знакове аутизма и вриштати.

Године 2002. Ханини родитељи су поднијели захтјев за аутизам на федералном суду за вакцине. Пет година касније, влада је ријешила случај прије суђења. Било је потребно више од двије године да се обје стране договоре око тога колико ће Хани бити надокнађена одштета за настали аутизам.

Признавајући Ханину болест, Влада је дала изјаву да су вакцине погоршале непознати митохондријски поремећај који је Хана имала што није „узроковало“ њезин аутизам, већ је „резултирао“ у томе. Није познато колико још дјеце има сличан недијагностификован митохондријски поремећај. Око 4.800 предмета налази се на федералном суду за вакцине.

Подсјетимо, Влада је усвојила Предлог закона о заштити становништва од заразних болести којим је прописана обавеза спровођења здравствених прегледа неких категорија становништва и вакцинанација дјеце против одређених заразних болести.

У том Предлогу закона јасно је назначено да прописана казна за невршење вакцинације може бити од сто до двије хиљаде евра. 

Министар здравља, Кенан Храповић је рекао да Предлогом закона прописана обавезна вакцинација дјеце.

Ако је Влада САД-а признала да вакцине резултирају да се деси аутизам, те су овој дјевојчици обећали накнаду од 20 милиона долара, шта се у том случају Влада Црне Горе може да предузме? Јер ако су родитељи/старатељи дужни да плате казну због невакцинације, онда је и Влада дужда да исплати уколико се докаже да је код неког дјетета вакцина допринијела аутизму.

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ne brukajte se. Neko vam je, ocigledno, podmetnuo clanak, a da nijeste provjerili cinjenice.
    Ovo je slucaj koji se dogodio deceniju ranije. Nesporno je da je porodica dobila odstetu, no, objasnjeno je zbog cega (Kongres je odobrio specifican zakon, te odluke suda nijesu zasnovane na naucnim cinjenicama, niti je potvrdjena veza vakcinacije i autizma).
    Zbog ovakve propagande dovodite u opasnost kolektivno zdravlje.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here