Насловна Поглед Херој и хероина

Херој и хероина

14
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Иван Копитовић,
функционер Мреже младих Покрета за промјене

Било је потребно да ступите у штрајк глађу, свој живот ставите на коцку да би након готово двије недјеље штрајка глађу вијеће судија Вишег суда одлучило: Бранка Милић ће се бранити са слободе!

Ова храбра жена, која није жељела пасти под притисак тужилаца и заузети своје мјесто у фарси званој државни удар, показала је како дрско, поштено и честито борити се за истину. Успјела је да истрпи 6 квадратних метара, неонска свјетла која су јој оштетила вид, немогућност да у условима достојним човјеку у 21. вијеку спреми одбрану. Смршала је 25 килограма, а лијечи болест коју има преко 20 година. Жена у седмој деценији свог живота првооптужена је да је хтјела изазвати зло у ноћи 16.октобра 2016. године.

Смијешно!

Али, по ко зна који пут, појавио се ОН! Његова подршка и током октобра 2015. године, током монтираних судских процеса, присуство у Скупштини када је дао духовну подршку лидеру ПзП-а, безброј телефонских позива и порука упућених невиним људима које режим прогони поново су биле окидач да се прекине ово мучење.

branka milić 11. oktobar ziks sloboda 409x331 Херој и хероина

Његова светост, митрополит црногорско-приморски Амфилохије поново је обасјао небо изнад Црне Горе и својим гарантовањем за госпођу Милић, којој је у манастиру на Биочу понудио храну, смјештај, здравствену његу и превоз до Вишег суда када је то неопходно, показао је да је вјера у Бога јача од било којег суда.

Најважнији суд јесте суд Бога, суд јавности, тј. грађана који ће сами процијенити на којој је страни истине Ми или он?

Уз молитве усмјерене ка госпођи Милић да се опорави, захвалности г. Амфилохију и у нади да ће истина побиједити зло желим да поручим да нема предаје, нема повлачења. Само јако!

Извор: Фејсбук

14 КОМЕНТАРИ

  1. 13
    2

    У СПЦ владика је „његово преосвештенство“, митрополит је „његово високопреосвештенство“, а патријарх „његова светост“. Ословљавање митрополита титулом патријарха помало дјелује као поруга, иако то аутору није била намјера. У културу говора спада и правилно ословљавање вјерских поглавара свих конфесија.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here